Vacature in de Wmo-raad van de gemeente Staphorst

Foto: Gemeente Staphorst

Sinds 1 januari 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor een heel aantal nieuwe taken op de verschillende gebieden van het sociale domein.

Het sociale domein is een overkoepelend begrip voor alles wat te maken heeft met groeien en opgroeien, gezondheid en ziek zijn, elkaar helpen of geholpen worden. Een handicap ervaren of gehandicapten verzorgen. Allemaal zaken waar we dagelijks mee te maken hebben in onze samenleving.

De gemeente Staphorst maakt beleid om te zorgen dat iedereen op zijn of haar wijze mee kan doen in deze samenleving. De Wmo-raad heeft een belangrijke rol in dit proces door de adviezen die zij geeft aan het college. Dit doet de Wmo-raad gevraagd maar ook ongevraagd.

De Wmo-raad bestaat uit maximaal vijftien leden en wordt ondersteund door een voorzitter en secretaris. De Wmo-raad vergadert 10 x per jaar. Op dit moment zijn wij op zoek naar leden die het onderstaand aandachtsgebied vertegenwoordigen;

  • Ouderen
  • Vrijwilligers
  • Chronisch zieken/werkzoekenden

We zoeken enthousiaste mensen die vanuit hun betrokkenheid, persoonlijke ervaring, interesse en netwerk kunnen meehelpen adviseren over de onderwerpen van het sociale domein. Van de kandidaten wordt gevraagd dat ze:

  • ervaring en/of kennis hebben met/van één van de aandachtsgebieden;
  • vanuit het algemeen belang kunnen denken;
  • gericht zijn op samenwerking;
  • beschikken over een lokaal maatschappelijk netwerk;
  • woonachtig zijn in gemeente Staphorst.

Wil je meer weten over de inhoud van de functie, of heb je andere vragen, bel dan gerust de voorzitter van de Wmo-raad: Herman Slappendel, telefoonnummer (0522) 46 45 49 of stuur je reactie naar [email protected].

 

Dossier:

Reacties

article
2558
Vacature in Wmo-raad Staphorst
Sinds 1 januari 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor een heel aantal nieuwe taken op
https://staphorst.nieuws.nl/gemeente/2558/vacature-in-de-wmo-raad-van-de-gemeente-staphorst/
2015-06-03T13:24:49+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/315/2015/05/Wmo-raad-Staphorst-2015-e1430810646932.jpg
wmo-raad
Gemeente