Nieuw asfalt skeelerbaan beschadigd tijdens trekkertrek

Tijdens de opening van de baan op 23 mei 2016
Foto: Skeelervereniging Staphorst

Na afloop van trekkertrek bleek de nieuwe asfaltlaag van de skeelerbaan op diverse plaatsen beschadigd te zijn. Dit tot grote teleurstelling van alle betrokkenen.

Op 3 en 4 juni 2016 -een maand na asfaltering- heeft de trekkertrek-ogranisatie het evenemententerrein gebruikt. De skeelerbaan is tijdens het evenement gebruikt voor het parkeren van zware voertuigen en tractoren. Dat heeft schade veroorzaakt aan het prille skeelergeluk.

Er is schade aan het asfalt als gevolg van lekkage van vloeistoffen (olie, brandstoffen, etc.), mechanische kracht en langdurige puntbelasting. Dit na een eerste inspectie. Het is nog niet duidelijk wat de exacte omvang en oorzaak is, en de wijze waarop de schade hersteld kan worden.

In mei 2016 is nieuw asfalt aangebracht op de skeelerbaan, onderdeel van het evenemententerrein De Tippe. Via het stichtingsbestuur is gehoor gegeven aan de wensen van de gebruikers van dat gedeelte van het terrein. De baan is op maandagavond 23 mei feestelijk in gebruik genomen.

De stichting en de gemeente zijn voorafgaand aan de werkzaamheden hernieuwde afspraken over beheer, exploitatie en verantwoordelijkheden overeengekomen. Het evenemententerrein wordt voor meerdere doeleinden gebruikt, waaronder trekkertrek. Dat liet zijn sporen na…

Lees ook: