Sylvan Kin (12) loopt stage bij burgemeester Theo Segers

Foto: Eelco Kuiken

De 12-jarige Sylvan Kin uit Staphorst liep een vorige week stage bij burgemeester Theo Segers. De leerling van groep 8 van de Harmen Doornveldschool deed een maatschappelijke stage. Erg vroeg, maar al jaren een traditie op deze school.

Een maatschappelijke stage volg je doorgaans als je op de middelbare school zit, maar de Doornveldschool in Staphorst doet het ook voor kinderen uit groep 8. Geen weken, maar een dag of een halve dag. Dit is het tiende jaar dat de School met de Bijbel uit Staphorst dit doet.

Henk Prins, leerkracht van groep 8, bedacht de maatschappelijke stage. ‘Het duurt vaak nog zo lang voordat deze kinderen aan hun werkzame leven beginnen, dat ik dacht: misschien is het wel aardig om nu alvast een stage in te bouwen, zodat ze weten waar ze het voor doen.’

Het gaat toch al snel om 25 leerlingen en dat is een heel gepuzzel voor Prins die iedereen wil plaatsen in de regio, ook nog eens op een plek die de kinderen zelf graag willen, want dan heb je er ook echt wat aan. Het moet bij een ‘echt’ bedrijf waar ze ook aan de slag gaan.’

De leerlingen lopen stage bij diverse bedrijven, zoals een bouwbedrijf, in winkels, bij een grote jachtbouwer in Vollenhove. Kinderen geven aan wat ze willen en Henk Prins probeert het te regelen. De 12-jarige Sylvan Kin is geïnteresseerd in de politiek en in het werk van de gemeenteraad en een burgemeester. Zijn verzoek: meelopen met de burgemeester.

Theo Segers had er geen probleem mee. Stuur Sylvan maar langs. En dus ging de jonge knaap met de burgemeester op stap. Hij volgde een raadsvergadering, inclusief de voorbereiding,  hij was bij een collegebijeenkomst, bij de opening van de vernieuwde sporthal (video) en op een plaatselijk concours hippique.

De burgemeester en zijn jeugdige assistent konden het prima vinden. Wil Sylvan ook eerste burger worden? ‘Ja, of iets in de politiek. Erg interessant allemaal.’

In diezelfde week was er de Avondwandelvierdaagse. Toen zagen we Sylvan ook al een paar keer, zonder burgemeester, voorbij komen.

Lees ook:

De tijdstippen waarop Sylvan in beeld is staan onder onderstaande video’s.

  • Dag 4 Rouveen bij de Veldschuur vanaf 7:35 min
  • Dag 5 Staphorst bij de start 0:39 – 00:53 en 1:16 – 1:21
  • Dag 5 Staphorst afsluiting op 2:45 en 3:43

Tot slot nog enkele foto’s waarop de burgemeester voor één dag te zien is:

DSCN2730

DSCN2794

DSCN3037

 

Dossier: