Wethouder Krale fietst pas gerenoveerde sporthal binnen

Vanmorgen even na tien uur reed wethouder Krale met een flinke vaart per fiets de sporthal binnen, daarmee is deze officieel voor heropend verklaard.

Voor de binnenste deuropening was een laag papier gespannen. De burgemeester vroeg even voor de openingsactie of de binnendeur al wel open stond. Aansluitend was er tot twaalf uur gelegenheid om de sporthal te bezichtigen. Dit alles onder het genot van een lekker kopje koffie en een plak cake.

Bij de uitgang stonden gezonde appels klaar, een idee van de wethouder voor sportzaken Bert Krale. Diverse raadsleden waren getuige van de opening, evenals vertegenwoordigers van sportclubs. De sporthal wordt gebruikt door vele sportverenigingen (we hebben hier zo geen totaaloverzicht van).

De sporthal aan de Hoogeweg 21 in Staphorst is het afgelopen half jaar grondig gerenoveerd. Het gebouw is verduurzaamd door het aanbrengen van isolatie en nieuwe dakleien. Daarnaast zijn de entree en de kleedkamers gemoderniseerd en is alles weer van een frisse verflaag voorzien.

Bij een renovatie is het altijd keuzes maken, vertelt ambtenaar Jacco Hulst die over het gemeentelijke gebouwenbeheer gaat. Zo is het systeemplafond wel nagekeken maar niet vervangen. Ook zijn niet alle luchtroosters vervangen, alleen die rond de ingang. Vooral de nieuwe vloer oogstte veel lof.

Burgemeester Segers werd vergezeld door Sylvan Kin. Hij liep een dagje mee met de burgemeester als maatschappelijke oriëntatie bij de Gemeente Staphorst. Anderen kiezen voor een bedrijf of stichting. Sylvan zit in groep 8 woont aan de Oude Rijksweg ter hoogte van Dekkersland.

Lees ook: