Workshop Energieneutraal verbouwen nu ook in Staphorst

Vergelijkbare workshop in Oudleusen
Foto: Energieloket West-Overijssel

Huiseigenaren die aan de slag willen met hun woning, kunnen op 30 januari 2018 deelnemen aan een workshop in Staphorst. Op de website van het energieloket onder het kopje ‘energieneutraal verbouwen’ kunt u zich aanmelden. De workshop vindt tussen 19.30 en 21.30 uur plaats in het gemeentehuis.

Zo’n zeventig huiseigenaren deden op dinsdagavond 12 december mee aan een vergelijkbare workshop Energieneutraal Verbouwen in Oudleusen. De aanwezigen kregen informatie over de mogelijkheden om het energieverbruik te verlagen en duurzame energie op te wekken.

Hiermee was het een goed bezochte eerste bijeenkomst. Na de workshop in Staphorst krijgt het een gezamelijk vervolg in februari van dit jaar. Ook nieuwe belangstellenden kunnen nu dus nog instappen in het traject. Voor hen is een eerste workshop op 30 januari georganiseerd.

Veel woningeigenaren denken na over hoe zij hun woning toekomstbestendig kunnen maken. Sommige woningeigenaren staan nog aan het begin en oriënteren zich. Andere woningeigenaren werden bevestigd in hun plannen voor het energieneutraal maken van hun woning.

Project Energieneutraal Verbouwen

De gemeenten Dalfsen, Hardenberg, Ommen, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en stichting Pioneering werken samen aan het project Energieneutraal Verbouwen. Ze ontwikkelen een standaardaanpak voor vrijstaande en 2-onder-1-kapwoningen. Hierdoor wordt energieneutraal verbouwen eenvoudiger en goedkoper voor zowel woningeigenaren als bouwbedrijven.

Het project wordt financieel ondersteund door de provincie Overijssel en de VNG.

Lees ook:

Reacties