Willem Kappe met lezing `Amerikagangers` nu in Koetshuus

Leden van de familie Kooiker in Amerika
Foto: Archief Willem Kappe (Nijkerk)

Willem Kappe uit Nijkerk heeft inmiddels twee lezingen over de ‘Amerikagangers’ gehouden in de bibliotheek. Daar was veel belangstelling voor. Velen moesten teleurgesteld worden omdat de zaal vol was. Door tijdgebrek kon hij ook niet alles behandelen.

Daarom hoopt hij op dinsdag 29 november in het Koetshuus  van de Historische Vereniging (Gemeenteweg 83-a) deze lezingen (met foto’s) nog een keer te houden. De lezing op 29 november begint om 19.30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis. Let op! Omdat het aantal plaatsen beperkt is, moet u zich vooraf opgeven. Dat kan alleen bij Henk de Weerd, tel. 0522-463466. Vol = vol.

In de tweede helft van de 19e eeuw en begin 20e eeuw emigreerden veel Staphorsters naar Amerika. Willem Kappe heeft hier grondig onderzoek naar gedaan. Hij is meerdere keren naar Amerika gereisd en heeft daar gesproken met nazaten van de Staphorster emigranten. Ook heeft hij daar onderzocht hoe het de emigranten op maatschappelijk en kerkelijk terrein is vergaan.

Lees ook: