Herdenking 500 jaar Reformatie: `Wat gelooft Staphorst?`

d.Graaf, Zomer, v.Marle, vdBerg, vdMeulen, Diepenbroek, v.Vreeswijk, Born, d.Ruiter
Foto: Refo500

In mei organiseerden de gezamenlijke kerken vier avonden, waarop acht predikanten in hun eigen kerkgebouw vertelden wat zij doen met de boodschap van Luther en Calvijn.

Op 30 mei in de Protestantse Kerk IJhorst-De Wijk met ds. H. de Ruiter. Dan de afsluiting in de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt Staphorst met ds. P. van den Berg, terugluisteren; eerste deel, tweede deel. Elke avond begon in de ene kerk om 19:30 en ging verder in de volgende kerk om 21:00 uur.

Op 23 mei eerst in de Hersteld Hervormde Kerk Rouveen-Hasselt-Zwolle met ds. D.J. Diepenbroek: (opname nog niet beschikbaar, live. Daarna verder in Hervormde Gemeente de Rank, Staphorst met ds. J.G. Zomer. (beluisteren). Er worden extra ruimten met video-verbinding geregeld.

Op 16 mei eerst de Gereformeerde Kerk ‘in de Bron’ met ds. P.M. van der Meulen: (beluisteren), gaat daarna verder in de Leerkamer van de Hersteld Hervormde Kerk van Staphorst met ds. H. Zweistra: (beluisteren).

Op dinsdag 9 mei startte de kerkentocht. In de Hervormde Kerk (PKN) van Rouveen met ds. Van Vreeswijk en  ds. Born (beluisteren). Daarna koffie in De Levensbron, vanaf 21.00 ds. De Graaf (beluisteren).

Het plan is om de lezingen te bundelen in een boekje dat in oktober ter gelegenheid van Hervormingsdag uitkomt. Staphorst is Reformatiegemeente bij uitstek met veel kerken van veel uiteenlopende richtingen. Alle kerkelijke gemeenten in de gemeente Staphorst met een predikant doen mee.

Een soort kerkentocht dus, waarbij bijna alle kerken meedoen. Acht kerken werken samen in dit project. De werkgroep bestaat uit Koob Logtenberg, Greetje Janssen, Ben Harink, Kim van Dijk en ds. Pieter van den Berg.

Lees ook: