Wandelen door natuur `Takkenhoogte Meeuwenveen`

Foto: P Klarenbeek

Zaterdagochtend 15 januari 2020 om 10.00 uur is er een wandeling van Natuurbeschermingsvereniging  ‘IJhorst-Staphorst e.o.’ vanaf de parkeerplaats ‘Takkenhoogte Meeuwenveen’, aan de Nieuwe Dijk 26 in Zuidwolde, in het verlengde van de Pieperij.

  • Aanmelden verplicht via [email protected] (dan volgt bevestiging van reservering. Kosten voor niet-leden 2 euro, leden gratis).

De route gaat dit keer nét over de grens naar Drenthe, naar het natuurgebied ‘Takkenhoogte Meeuwenveen’. Dit gebied kent een rijke geschiedenis en biedt veel afwisseling: bos, waterpartijen, eilandjes waarop vele vogels in het voorjaar broeden, de kudde Schotse Hooglanders en de Limousines, die in het gebied grazen. Wat te denken van de rijke flora die in het gebied te vinden is? De natuur gaat haar gang, een gebied waar het Drents Landschap terecht trots op is.

Na de wandeling is er koffie of thee bij  Ana en Arno, die met hun gezin de historische boerderij van het Drents Landschap aan de Pieperij bewonen. Tijdens de koffie vertelt Arno over de kuddes die op de Takkenhoogte Meeuwenveen grazen, en over hoe rekening gehouden wordt met de kringloop van de natuur. De kalveren in de potstallen laten zeker van zich horen. Het kan heel drassig zijn, dus de aanbeveling van de organisatoren: ‘Doe laarzen of hoge schoenen aan’.

Lees ook: Wandeling met gratis zadenpakket voor bijen en vlinders

Cookieinstellingen