Verkoop nieuwe voorraad nieuwjaarskoeken voor Jafet

Het bakken ter plekke in 2019, in 2020 alleen verkoop.
Foto: Harm Brand / Staphorst Nieuws

Alleen op vrijdag 18 december 2020 vanaf 9.00 uur worden er vooraf gebakken nieuwjaarskoeken verkocht bij supermarkt Boni, totdat de voorraad uitverkocht is. Ieder jaar gaan Staphorster vrouwen op verschillende dagen in december tegenover de kassa’s van de Boni supermarkt nieuwjaarskoeken bakken voor stichting Jafet. Vanwege de coronamaatregelen wordt er dit jaar niet ter plekke gebakken.

Omdat het verkooptempo het baktempo ver overstijgt wordt er (ook in eerdere jaren) in de weken voor de verkoop al dagenlang in verschillende huizen een flinke voorraad gebakken. Eenmaal gebakken en uitgehard, worden de brosse wafels luchtdicht verpakt in doorzichtige plastic dozen zodat de knapperigheid behouden blijft. Een doos met 25 stuks kost 3 euro, een doos met 50 stuks 6 euro.

Stichting Jafet ondersteunt evangelisatie, scholing en preventie gericht op straatkinderen in de armste wijken van Rio de Janeiro in Brazilië. Het levenswerk van het Nederlands-Braziliaanse zendingsechtpaar Janneke en Fernando Galvaõ-Hulst en medewerkers en vrijwilligers. De stichting ondersteunt dit werk en zamelt in ons land geld in om dit werk voort te zetten en uit te breiden.

Lees ook: Nieuwjaarskoekenbakkerij Jafet piekt boven de 20.000 stuks