Verkiezingsdebat door gemeente samen met jongerenraad

Foto: Harm Brand

Op donderdag 14 maart om 19.30 uur is er een verkiezingsdebat in het gemeentehuis. In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart slaat de gemeente Staphorst hiervoor de handen ineen met de Jongerenraad Staphorst, deze maakte een video met de burgemeester en wethouders om de verkiezingen te promoten.

Iedereen is van harte welkom om het verkiezingsdebat bij te wonen. Tijdens deze avond gaan kandidaat-statenleden met elkaar in debat over vervoer, duurzaamheid en industrie, thema’s die op dit moment leven in de gemeente Staphorst. Het debat wordt geleid door burgemeester Theo Segers. Uiteraard is er tussentijds én bij na afloop uitgebreid de mogelijkheid om vragen te stellen aan de verschillende kandidaat-statenleden.

De Provinciale Staten vormen een schakel tussen het gemeentebestuur en de landelijke overheid. Beleid dat gemeente-overstijgend is, zoals beleid op het gebied van bereikbaarheid, economie en duurzaamheid, wordt in de Provinciale Staten gemaakt. Niet alleen heeft de provincie dus een bepalende rol in hoe zaken in de gemeente kunnen verlopen, ze hebben ook de financiële middelen om dit mogelijk te maken.

De provincie is een belangrijke partner voor de gemeente. Daarom vindt deze het van belang dat Staphorsters meedoen om op 20 maart een provinciaal bestuur te kiezen. De Statenleden kiezen op hun beurt weer de leden van Eerste Kamer der Staten-Generaal, dus de stem telt dubbel. Tegelijkertijd zijn er op dezelfde 20 maart gelijktijdig ook nog de verkiezingen voor Waterschap Drents Overijsselse Delta.

Lees ook: Groot verkiezingsdebat GR2018 met alle zes politieke partijen

article
36499
Op donderdag 14 maart om 19.30 uur is er een verkiezingsdebat in het gemeentehuis. In
https://staphorst.nieuws.nl/evenementen/verkiezingsdebat-door-gemeente-samen-met-jongerenraad/
2019-03-01T09:53:57+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/315/2019/03/15091847/DSCN4752.jpg