Theo Segers spreekt bijbelteksten Markus Paasoratorium

Foto: Arno Lambregtse

Op zaterdag 6 april 2019 om 19.30 uur (deuren open om 19.00 uur) is er een uitvoering van het paasoratorium “Van Liefde Ongekend” in de Bovenkerk te Kampen. De uitvoering is hier te downloaden (audio).

Centraal staat het bekende Passie- en Paasoratorium “Van Liefde Ongekend” van de bekende componist en pianist Johan Bredewout. De teksten voor dit oratorium zijn van de hand van Hans de Ruiter. Medewerkenden zijn André van Vliet (dirigent), Johan van der Graaf (piano), Harm Hoeve (orgel), Arjan en Edith Post (trompet), het Groot Promusickoor en l’ Orchestra Particolare. De Bijbelcitaten worden gesproken door Theo Segers.

Het is de finale van een grote landelijke meezingdag georganiseerd door muziekuitgeverij Promusic uit Doornspijk. Iedereen die van zingen houdt, kon zich voor deze dag opgeven, van jong tot oud. Onder de inspirerende leiding van dirigent André van Vliet wordt ’s middags al gerepeteerd. Alle deelnemers hebben de muziek thuis al vooraf ingestudeerd aan de hand van muziek en een cd. ’s Avonds is de integrale uitvoering van dit grootse werk met het koor, orgel, piano en orkest.

Bij het schrijven van dit oratorium is in hoofdzaak uitgegaan van de wijze waarop de evangelist Markus het lijden, sterven en de opstanding van de Heere Jezus verhaalt. Het Evangelie van Markus is kort en bondig; het lijkt wel of de schrijver haast heeft. Zo wordt de lezer gegrepen door de ernst en betekenis van dit gebeuren, en bovenal door de grenzeloze liefde van Jezus voor Zijn volgelingen, de mensenmassa en zelfs voor Zijn grootste vijanden. Dat is het centrale thema van het oratorium “Van Liefde Ongekend”.

Het oratorium “Van Liefde Ongekend” bestaat uit twee delen: de passiecantate “Lam Gods” en de paascantate “Christus is waarlijk opgestaan”. Het is een boodschap van overwinning op het kwaad en van hoop op een glorieuze toekomst met de Heere Jezus. De titel is ontleend aan het bekende Engelse lied “My song is love unknown” van Samuel Crossman (1664). De vertaling hiervan heeft een centrale plaats in het werk. De gesproken gedeelten zijn Bijbelcitaten en worden afgewisseld door gezongen commentaren en overwegingen.

Toegangsprijs 12,50 euro (of 10 euro in de online voorverkoop). Kinderen tot 12 jaar gratis. Parkeertip: Burg. Berghuisplein (gratis, 5 minuten loopafstand).

Lees ook: Zingen en spelen voor hulp aan slachtoffers Sulawesi (video)

Cookieinstellingen