Streekgerechten bij het museum met afhaalmogelijkheid

Foto: Museum Staphorst

Op woensdag 23 oktober 2019 wordt bij het Museum Staphorst de jaarlijkse “Streekgerechten dag” gehouden. Vanaf 10.00 uur is men welkom. De proeverij duurt tot ongeveer 16.00 uur, afhalen tot 17:00 uur. De entreeprijs bedraagt 5 euro.

Kent u ze nog, de proemkroeze, broene bonen, pegeste, snert en de stip? Heerlijke gerechten zoals die in de herfst en winterperiode werden gemaakt. De pannenkoeken, kniepertjes en de boerenjongens zijn ook van de partij. Een gezellig dagje uit en tegen een geringe vergoeding kunt u de gerechtjes proeven. Wie rond 12.00 uur altijd even wat kwam halen, dat kan door de drukte pas vanaf 15.00 uur, dus voor het avondeten.

Het is een mooie combinatie met een bezoek aan het museum. Hier is het afgelopen jaar de expositieruimte beneden wat veranderd. Er is een nieuwe ruimte waar het werk van de zilversmid Drost wordt getoond en de stoffenwinkel is er naast geplaatst. De tijdelijke expositie “Kraomtied” van geboorte tot doop en de houtbewerking zijn nog tot het eind van dit jaar te bezichtigen.

Ook zijn er op het terrein kraampjes met andere streekproducten. U vindt hier de Stipwerk kaarten, lappen stof, knopen en nog een variatie aan andere materialen uit de streek die gekocht kunnen worden. Het Staphorster Stipwerk geeft een mooi beeld van de kunst van het stippen en de creatieve ontwikkelingen die we door de jaren zijn gaan zien.

Lees ook: Demonstraties Stipwerk op Staphorster dagen 2019 (video)