Stéphanos Gezinsdag in voormalig bedrijfspand Grenental

Foto: Google Streetview

De werkgroep Stéphanos Staphorst e.o. hoopt op D.V. 17 november 2018. haar jaarlijkse, inmiddels 18e verkoopdag te houden. De verkoping is dit jaar in het (voormalige) bedrijfspand van Grenental aan de Achthoevenweg 26 in Staphorst, van 10.00 tot 15.30 uur. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Een deel van de opbrengst van de verkoopdag zal o.a. besteed worden aan het project: Help jongeren aan een studiebeurs! Op symbolische wijze zal op de verkoopdag aandacht geschonken worden aan dit project om zo de benodigde financiële middelen hiervoor binnen te halen.

Deze dag worden weer diverse activiteiten voor de jeugd georganiseerd. Zo zijn er weer knutseltafels waar leuke dingen gemaakt kunnen worden. Diverse standhouders zullen een breed programma aan artikelen ter verkoping aanbieden; kleding, broodjes gezond, poffertjes, pannenkoekenmix, snoep, oliebollen, bloemen, fruit, worst, vlees, vis, aardappelen, kaas, schoonmaakartikelen, boeken en cd’s, speelgoed, houten artikelen, etc.

Evenals voorgaande jaren kunnen er weer lege flessen worden ingeleverd. Bij elke 10 lege flessen krijg je een waardebon t.w.v. € 1,00 die je op de verkoping kunt besteden. Er is alle gelegenheid om tussen de middag te blijven eten, genoeg voor een dagje uit. De organisatie hoopt op een grote opkomst zoals vorige jaren, met een goede opbrengst ten bate van de arme medemensen in nood.

Hoge werkloosheid is één van de grootste problemen waar Malawi mee te kampen heeft. 20% van de Malawianen heeft een baan. Het is essentieel om Malawische jongeren de kans te geven om te werken aan hun toekomst in eigen land. Een vervolgstudie voor jongeren is duur, gemiddeld zo’n € 60,- per maand.

Als een leerling uit één van de sponsorprogramma’s van Stéphanos geslaagd is voor het voortgezet onderwijs en verder wil studeren, dan worden zijn resultaten en motivatie grondig bekeken door de Stéphanos begeleider en medewerkers in Nederland. Daarna willen zij hen de mogelijkheid bieden om verder te studeren.

Lees ook: