Senioren reizen met openbaar vervoer en OV-chipkaart

Staphorster senioren krijgen OV-chipkaart uitgelegd
Foto: Sytse de Jong

Op donderdag 20 april 2017 is er een informatiebijeenkomst voor senioren over reizen met het openbaar vervoer en de OV-chipkaart. De bijeenkomst begint om 14.00 uur en eindigt uiterlijk om 16.00 uur.

Vanaf 13.45 uur staan koffie en thee klaar in het Dienstencentrum aan de Berkenlaan 1 in Staphorst. Opgave is niet nodig en deelname is gratis. Tevens is het mogelijk om een persoonlijke afspraak te maken met de OV-ambassadeur voor een vervolgbijeenkomst of advies op maat.

Binnen het reizen met het Openbaar Vervoer is er de laatste jaren het één en ander veranderd. Voor het reizen met het Openbaar Vervoer heeft men een OV-chipkaart nodig. Dat kan voor senioren soms lastig zijn om hier mee om te gaan omdat ze niet weten hoe deze kaart werkt.

Om antwoorden op hun vragen te geven,  organiseert de gemeente Staphorst in samenwerking met de provincies Flevoland, Overijssel en Gelderland een informatiebijeenkomst in Staphorst. OV-ambassadeurs informeren tijdens deze bijeenkomst senioren over reizen met de bus of trein met de OV-chipkaart.

Er is informatiemateriaal aanwezig en na afloop van de bijeenkomst krijgen de senioren een uitnodiging voor het eventueel maken van een proefreisje om zo de kaartautomaat en de OV chipkaart in het echt uit te proberen onder leiding van een OV-ambassadeur.

De OV ambassadeurs informeren de deelnemers over:

  • het reizen met de bus of trein
  • de OV-chipkaart, hoe vraag je die aan en hoe werkt hij?
  • tarieven en abonnementen voor reizen met het openbaar vervoer

En daarnaast is er veel gelegenheid voor het stellen van vragen.

Lees ook:

Reacties