Psalmzangdag op Tweede Paasdag in Domkerk van Utrecht

Foto: Johan van Arnhem

Op D.V. maandag 2 april 2018 wordt in de Domkerk van Utrecht de landelijke Psalmzangdag weer gehouden. De middag begint om 16.00 uur. De deuren van de kerk gaan om 15.00 uur open. Rond 18.30 uur zal de Psalmzangdag zijn afgelopen.

Het is de eerste keer dat er een Psalmzangdag wordt gehouden op deze unieke locatie. Tijdens deze Psalmzangdag worden er psalmen gezongen rond het thema ‘De opgestane Levensvorst’. Ds. R.W. Mulder, predikant van de Hersteld Hervormde gemeente te Montfoort, zal de psalmen van toelichting voorzien.

De samenzang wordt op het Bätz-orgel begeleid door Harm Hoeve. De psalmen worden niet-ritmisch gezongen, uit de berijming van 1773. De Psalmzangdag is voor iedereen gratis toegankelijk. Wel wordt er twee keer
gecollecteerd om de kosten te dekken. In de pauze zijn consumpties tegen betaling verkrijgbaar. Verder zijn er in de pauze (koffie)broodjes te verkrijgen.

Auto’s zijn het beste te parkeren op de volgende parkeergelegenheden: ‘P Kruisstraat’ of ‘P+R De Uithof’. ’s Avonds is er een feestelijk paasconcert. Landelijk psalmen zingen in de oude berijming en op hele noten begint in Staphorst. (..) Het evenement waar 800 liefhebbers op afkomen, wordt uitgedacht in Staphorst en Genemuiden. Lees verder…

Lees ook: