Psalmzangdag in Bovenkerk, thema `Opent uwen mond`

Foto: GinoPress

Op D.V. zaterdag 10 oktober 2020 om 13.30 uur (deuren open om 12:30 uur) wordt in de Bovenkerk te Kampen voor de 31e keer de landelijke Psalmzangdag gehouden. Voor iedereen gratis toegankelijk. Bezoekers dienen zich wel vooraf te registreren via ticketscorner.

Vanaf 1 oktober 2020 mag er in de Kamper Bovenkerk weer gezongen worden, met inachtneming van de geldende richtlijnen van het RIVM. Op dit moment laat de situatie het toe om circa 200 volwassenen in de kerk toe te laten. Voor het aantal kinderen geldt geen beperking. Dit maakt de Psalmzangdag tot een gelegenheid bij uitstek om te bezoeken met het hele gezin. Eerder was deze gepland op 21 maart 2020 met ‘Bevrijd’ als jaarthema.

Het thema van deze middag is ‘Opent uwen mond’. Speciaal voor de kinderen zullen er allemaal bekende psalmen gezongen worden. Ds. A. Schot, predikant van de Gereformeerde Gemeente te Nunspeet, zal net als vorig jaar, de psalmen van toelichting voorzien. De samenzang wordt op het Hinsz- orgel begeleid door organist Marco den Toom. De psalmen worden niet-ritmisch gezongen, uit de berijming van 1773.

In tegenstelling tot andere jaren kan er nu helaas vooraf geen koffie en thee geschonken worden en mag er ook geen pauze gehouden worden. In plaats daarvan worden twee orgelsolo’s door Marco den Toom ingelast, ter onderbreking van het programma.

Bij ziekte en/of verkoudheidsklachten wordt u dringend verzocht thuis te blijven. Parkeertip: Stadhuis, Burg. Berghuisplein, op circa 10 min. loopafstand van de Bovenkerk (parkeren). Zie voor meer achtergrondinformatie de website: www.psalmzangdag.nl.

Lees ook: Psalmzangdag in Kampen wederom een groot succes