Opnieuw bus naar Mars voor het Leven in Jaarbeurs Utrecht

Mars voor het Leven 2018 vanaf het Malieveld in Den Haag
Foto: Harm Brand

Op D.V. zaterdag 16 november 2019 wordt de 27e Mars voor het Leven gehouden in Utrecht. Ooit klein begonnen in hoofdstad Amsterdam. Verder doorgegroeid in de hofstad Den Haag naar meer dan 10.000 deelnemers. Nu voor het eerst in de hartstad van het land en start en eindpunt binnen in plaats van in de buitenlucht. Vanaf 11.00 uur is het publiek welkom binnen in de Jaarbeurs in Utrecht.

Busvervoer naar de Mars voor het Leven is gratis. Aanmelden via de website schreeuwomleven.nl. Aanmelden kan tot en met 9 november. Opstapplaatsen in deze regio zijn Staphorst, Rouveen, Hasselt, Genemuiden, IJsselmuiden en Kampen. In de Jaarbeurs zijn 1000 zitplaatsen beschikbaar voor ouderen en mensen die slecht ter been zijn.

Om 12.00 uur begint het voorprogramma en met gebed en samenzang. Diverse sprekers uit politiek en samenleving voeren het woord. Een niet bij naam genoemde vrouw deelt haar abortuservaring. Ook zal er een videoboodschap van Abby Johnson, voormalig directeur van een Amerikaanse abortuskliniek vertoond worden.

Na het voorprogramma van ongeveer een uur, volgt vanaf 13.15 uur de stille Mars voor het Leven door de binnenstad van Utrecht. Een route van ongeveer drie kilometer die lopend en in stilte wordt afgelegd. Deze eindigt weer in de Jaarbeurshallen, waar de manifestatie rond 15.30 uur afgesloten wordt. Er wordt een collecte gehouden.

De Mars voor het Leven 2019 is voor bewustwording en onderlinge bemoediging. Een krachtig signaal naar samenleving en politiek. Opkomen voor de beschermwaardigheid van het ongeboren leven. Uitdragen van het thema Liefde & Waarheid: eerlijke informatie zonder veroordeling of verwijt, maar begrip, opvang en hulp.

De werkgroep Staphorst, Rouveen, Hasselt, Genemuiden, IJsselmuiden en Kampen bestaat dit jaar uit de volgende personen: Arjan Tromp, Aaltje Hoeve, Hendrik Brand, Margje Bouwman, Jan Hofstede, Jonathan de Vries, Willem en Magda van Benthem.

Lees ook: Mars voor het Leven 2018 voert verder door Den Haag (video)