Openbaar vervoer inloopspreekuur voor senioren 18 december

Foto: Ervaar het OV

Op woensdag 18 december 2019 van 10.00 tot 11.30 uur zitten OV-ambassadeurs klaar in de bibliotheek aan het Venneland 1 in Staphorst.

OV-ambassadeurs beantwoorden vragen over het reizen met bus en trein. OV-ambassadeurs zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Met duidelijk informatiemateriaal krijgen senioren uitleg over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en in- en uitchecken bij diverse vervoerders. Ook geven zij informatie over het deelnemen aan een proefreis.

De Provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het gehele jaar activiteiten organiseren in diverse gemeenten.¬†Speciaal voor senioren organiseren OV-ambassadeurs een inloopspreekuur en een proefreis in Staphorst: “Ervaar het openbaar vervoer!”.

Eerder dit jaar waren er spreekuren op 15 mei 2019, 19 juni 2019, 18 september 2019, 16 oktober 2019 en 20 november 2019.

Lees ook: Senioren reizen met openbaar vervoer en OV-chipkaart