Open repetitieavond Christelijk Mannenkoor Staphorst

Foto: Jaco Hoeve

Op woensdagavond 13 september is er een speciale open avond van Christelijk Mannenkoor Staphorst van 20.00 uur tot 22.00 uur. Deze wordt( als alle repetities wekelijks) gehouden in d’Olde Skoele, Oude Rijksweg 427 te Rouveen.

Jaarlijks houdt het Christelijk Mannenkoor Staphorst aan het begin van een nieuw zangseizoen een open avond. Op woensdag 13 september is het dus eer zover dat het koor de deur openzet voor belangstellenden die eens geheel vrijblijvend kennis willen maken met het mannenkoor of er serieus aan denken lid te willen worden, maar in feite worden belangstellenden elke repetitieavond op de woensdagen van 20.00 uur tot 22.00 uur in de gelegenheid gesteld mee te komen zingen of eens te luisteren naar de verrichtingen van het koor.

Tijdens de open avond is er volop gelegenheid om mee te zingen met of te luisteren naar wat de koorleden instuderen onder leiding van dirigent Peter Bos. Het repertoire van het koor bestaat uit psalmen, gezangen en geestelijke liederen; hoofdzakelijk in de Nederlandse taal. De leden van het koor komen uit Staphorst, Rouveen en de wijde omgeving. Het koor geeft geregeld uitvoeringen; niet alleen in de regio, maar ook daarbuiten.

In de oktobermaand heeft het koor 4 concerten op de agenda staan. Zaterdagavond 7 oktober neemt het mannenkoor deel aan een zangavond voor de Stichting Adullam in de Bethelkerk in Genemuiden. Een week later zingen de mannen tijdens een benefietconcert voor de het Pastoraal Diaconaal Centrum ‘De Herberg’ in Oosterbeek. Dit concert vindt plaats in de Schildkerk in Rijssen. Voor vrijdag 27 oktober is het koor uitgenodigd in Oldemarkt (‘Zingen voor Israël’). En de dag erna levert het Christelijk Mannenkoor Staphorst een bijdrage aan de Reformatieherdenking in de Grote Kerk van Hasselt.

Verder staan er in december drie kerstconcerten gepland. Bovendien treft het koor al voorbereidingen voor het 50-jarig jubileum, begin 2019.

Lees ook: