Open Bedrijvendag Staphorst 2022 met 48 deelnemers

Beeld tijdens de vorige editie van Open Bedrijvendag Staphorst in 2018
Foto: Open Bedrijvendag Staphorst

Op zaterdag 12 november 2022 van 9.30 tot 16.00 uur zijn belangstellenden uit de hele regio welkom bij allerlei bedrijven op 48 locaties verspreid in de gemeente Staphorst. Er gaan op deze dag deuren open die normaliter dicht blijven, een unieke kans om een kijkje in de keuken te nemen. Het is dit de tweede editie van Open Bedrijvendag Staphorst. De eerste was in 2018.

Ten westen van de A28 doen mee: G&A Computers, met ook uiteraard de afdeling Dubbelgaaf.nl, Pro WerkTalent, met het nieuwe concept ReProducts. Verder Kin Machines, de vorige keer aan de Gemeenteweg 332 (foto’s/video) nu aan de Achthoevenweg 16/A. Meest oostelijk RODU Interieurs op de oude plek van Duntep. In het ‘hoge’ noorden Kuiper Wagenbouw en dieper in het zuiden; R. Kooiker Recycling, Grond en Sloopwerken. De overige locaties liggen ertussen en verdeeld over de diverse industrieterreinen.

De krapte op de arbeidsmarkt wordt steeds groter. Er is veel vraag naar medewerkers. Anno 2022 zetten bedrijven niet alleen meer in op werkzoekenden, maar spelen ze ook in op de toekomstige medewerker welke nog een studierichting moet kiezen. Ook voor deze laatste doelgroep is dit deze bedrijvendag de ideale mogelijkheid om informatie te vergaren over verschillende studierichtingen en potentiële toekomstige functies. Voor ieder wat wils.

Voorafgaand aan de Open Bedrijvendag gaan een tiental bedrijven gastlessen verzorgen voor de leerlingen van groep 7/8 van de basisscholen uit de gemeente Staphorst. Het initiatief van deze dag ligt bij een aantal lokale ondernemers: Bloemert IT, BKS meubelen, Talen Tools, Aannemersbedrijf Dons en Troost en Mubo Metaal, samen met de Scholengemeenschap Pieter Zandt en de Prins Mauritsschool. Het initiatief wordt ondersteund door ICC Staphorst.

Lees ook: Lastig om te kiezen bij Open Bedrijvendag Staphorst 2018

Cookieinstellingen