O.T.C.S. organiseert 20e oude tractoren dag in Staphorst

Foto: Harm Brand

Op zaterdag 22 juni 2019 komen vanuit de wijde omgeving tientallen oude tractoren van minimaal 35 jaar oud naar Staphorst. Het O.T.C.S. (Oude tractoren comité Staphorst) houdt voor de 20e keer een oude tractoren dag in Staphorst.

De tractoren en stationaire motoren bezitters stallen tussen 8:30 en 9.00 uur hun voertuig op het terrein naast Boer Staphorst. Deelnemers krijgen bij binnenkomst een ontbijt en bij vertrek vanaf 16.00 uur een aandenken. Deelnemers en publiek hebben dankzij de sponsoring door onder andere Autobedrijf Stapel gratis toegang.

Op deze dag kunnen liefhebbers van tractoren zich even terug wanen in de tijd van toen en verhalen ophalen hoe het zoveel jaar terug was.  “Heeft u een oude tractor of een stationaire motor en wilt u zich aanmelden voor dit evenement. Ga dan naar deze webpagina of bel met 0522-463143″.

Ook aan de kinderen is gedacht, zo zal er weer een springkussen zijn. Tevens is er catering op het terrein. De groep deelnemers worden in 2 groepen verdeeld en zullen om de beurt de rondrit door de omgeving rijden.

De rondrit gaat naar het oostelijke richting van het dorp. Via de Berkenstouwe naar de “Diek” en dan via de Bullingerweg naar het industrieterrein, dan via Schemperserf naar woonwijk de Slagen en dan weer terug naar het startterrein.

Lees ook: Oude tractoren komen in beweging bij Boer Staphorst (video)