Natuurwerkdag van start bij heideterrein De vier bergen

Foto: Burgemeester Segers

De eerste zaterdag van november is er de jaarlijkse landelijke Natuurwerkdag. Dit jaar organiseert Staatsbosbeheer opnieuw een locatie vlakbij de Zwarte Dennen in de boswachterij Staphorst. Wie helpt mee het landschap weer mooier te maken?

De actieve groep vrijwilligers in de boswachterij heeft jarenlange ervaring met het in stand houden van de heideterreinen. Zij zullen ook deze dag begeleiden en hulp bieden. Gezamenlijk wordt het een gezellige dag, en voor de lunch wordt gezorgd. Landschap Overijssel zorgt voor de gereedschappen om mee te werken, en het is een gezellige dag voor jong en oud om samen eens de natuur op een andere manier te beleven.

Werken in de natuur

Gezamenlijk kunt u een dag werken in de natuur. De boswachterij Staphorst kent naast bos ook vele bijzondere heideterreinen. Helaas verdwijnen deze heideterreinen als je niets doet om te voorkomen dat deze in bos veranderen. Om de heide te behouden is er hulp nodig, gezamenlijk met jullie willen we er de boompjes verwijderen. Sommige moeten met de hand getrokken worden, de anderen moeten er met een schep uit gespit worden of worden afgezaagd.

Aanmelden

Om het overzicht te behouden is er beperkt plaats. Daarom dienen de deelnemers zich aan te melden via de site van natuurwerkdag.nl. De start is om 10 uur, en de verzamelplek is vlakbij de Zwarte Dennen, namelijk bij het heideterrein De vier bergen. Rondom de Zwarte Dennen zal de precieze locatie aangegeven worden. Voor de lunch wordt gezorgd en de deelnemers dienen zelf te zorgen voor goede kleding en schoeisel. De organisatie regelt handschoenen. Aanmelding kan ook via de verkorte link: http://tinyurl.com/ boswachterijstaphorst

Lees ook: