Muzikale afsluiting projectweek Willem-Alexanderschool

Foto: Koning Willem-Alexanderschool

De zaal is inmiddels helemaal volgeboekt voor D.V. donderdag 23 mei 2019 om 19.00 uur in de sporthal aan de Hoogeweg 21 in Staphorst. Inloop vanaf 18.30 uur. Alle aangemelde personen zijn van harte welkom. Indien mogelijk te voet of per fiets komen om parkeerproblemen te voorkomen.

Muziek, kinderzang en samenzang zullen centraal staan. Musici zullen met hun instrumenten een muziekstuk laten horen en de kinder- en samenzang begeleiden. Wat ze gaan uitvoeren, blijft nog even geheim. Die avond is de muzikale afsluiting van de projectweek van de Koning Willem-Alexanderschool.

Aan deze avond werken alle kinderen van de school mee, maar ook ouders en belangstellenden, Harm Hoeve (dirigent), Marco den Toom (orgel), Johan Bredewout (vleugel), Arjan Post (trompet), Marjolein de Wit (dwarsfluit), Noortje van Middelkoop (panfluit), Marieke Booy (viool) en Jaap Klootwijk (percussie en pauken).

Geplaatst door Femmie Visscher op Donderdag 23 mei 2019

Deze week heeft de Koning Willem-Alexanderschool projectweek. Dit jaar doen ze het project “anders, maar minstens zo leuk”. Het thema is ‘Muziek’. De kinderen gaan kennismaken met allerlei muziekinstrumenten. De Rouvener musicus Harm Hoeve is bijna de hele week op school.

Orgelkids o.l.v. Harm Hoeve op de Koning Willem-Alexanderschool in Staphorst! #project #muziekeducatie #orgel #muziek

Geplaatst door Harm Hoeve – musicus op Dinsdag 21 mei 2019

Harm Hoeve gaat met een aantal kinderen een orgel bouwen en gaat ze allerlei liedjes aanleren. Arjan en Edith Post komen om de kinderen te laten ervaren wat kopersblazers zijn. Cor en Katja Ploeg vertellen de kinderen over snaarinstrumenten. Boudewijn Zwart neemt een bijzonder instrument mee naar school. De kinderen gaan dan ervaren wat een carillon is.

Lees ook: Chaos compleet op de Alexanderschool tijdens projectweek

article
38269
De zaal is inmiddels helemaal volgeboekt voor D.V. donderdag 23 mei 2019 om 19.00 uur
https://staphorst.nieuws.nl/evenementen/muzikale-afsluiting-projectweek-willem-alexanderschool/
2019-05-20T10:56:30+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/315/2019/05/20105603/Muzikale-afsluiting-KwA-Staphorst-mei-2019.jpg