Max ter Denge bij AMBC: `Wereldreis per Kreidler Florett`

Foto: Max ter Denge

Op vrijdag 7 februari 2020 om 20.00 uur begint een avond in het AMBC clubhuis op crossbaan ’t Wiede Gat met een jongeman die een wel heel vreemde hobby heeft. Max ter Denge (20) uit Losser reist namelijk graag de wereld rond per Kreidler Florett bromfiets. Zijn belevenissen zal hij middels foto’s en filmpjes delen. De toegang is vrij.

Max ter Denge heeft deze bromfiets uit bouwjaar 1966 samen met zijn vader zelf opgebouwd uit onderdelen afkomstig van vier andere Kreidler brommers. In 2017 ondernam hij hiermee zijn eerste trip naar het Noord- Spaanse bedevaartsoord Santiago de Compostella. Hij wist tijdens die eerste reis al wat zijn volgende reisdoel zou worden. Dwars door Noord Amerika; Van New York naar Los Angeles. Afgelopen jaar heeft hij deze trip ondernomen en was met zijn Kreidler zes maanden onderweg in de USA.

De motorclub AMBC uit Staphorst probeert elke winter een leuke avond te organiseren voor haar leden en sponsoren. Dit kan een lezing zijn of een foto- of filmavond. Er zijn in dit kader de laatste jaren al heel wat leuke mensen te gast geweest bij de Staphorster vereniging. Zo was eerder Dakar coureur Erik Verhoef te gast en was de wereldreiziger per motor Sjaak Lukassen reeds twee keer te gast bij de vereniging. Ook werden er al enkele keren mooie (motorsport) kwissen georganiseerd en filmavonden over wereldreizen door eigen leden.

Lees ook: Aanleg van nieuwe crossbaan AMBC vlak langs de A28