Mannenkoor begint met nieuwe dirigent, locatie en avond

Johan Bredewout op de vleugel tijdens het benefietconcert voor Sulawesi
Foto: Arno Lambregtse

Donderdag 12 september om 20.00 uur zet het Christelijk Mannenkoor Staphorst de deur open voor belangstellenden die eens geheel vrijblijvend kennis willen maken met het mannenkoor of er serieus aan denken lid te willen worden.

Deze donderdagavond is een speciale open avond, maar in feite worden belangstellenden elke repetitieavond op de donderdagen van 20.00 uur tot 22.00 uur in de gelegenheid gesteld mee te komen zingen of eens te luisteren naar de verrichtingen van het koor. De repetities worden wekelijks gehouden in De Levensbron, Esdoornlaan 3 te Rouveen.

Het begint het nieuwe zangseizoen met een nieuwe dirigent. Johan Bredewout uit Vollenhove heeft de leiding van het koor overgenomen van Peter Bos. Met de komst van Johan Bredewout als dirigent repeteert het koor op de donderdagavond in de podiumzaal van De Levensbron in Rouveen. Voorheen repeteerde het koor op de woensdagavond in d’ Olde Skoele in Rouveen.

Het repertoire van het mannenkoor bestaat uit psalmen, gezangen en geestelijke liederen; hoofdzakelijk in de Nederlandse taal. Het koor geeft geregeld concerten en uitvoeringen; niet alleen in de regio, maar ook daarbuiten.

Lees ook: Huls en Kragt 25 jaar lid Christelijk Mannenkoor Staphorst