Kostwinnerschap met directeur en dominee bij de SGPJ

Een SGPJ-avond in maart 2018
Foto: Foto van Roos

Op D.V. vrijdagavond 24 september 2021 om 20.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur) houdt SGPJ Staphorst een avond over kostwinnerschap. Jan Schippers, directeur van het Wetenschappelijk Instituut van de SGP, en ds. M. van Reenen uit Oldebroek zullen beide hun visie delen op dit thema. Iedereen is van harte welkom in het SJOS-gebouw aan de Ebbinge Wubbenlaan 57 in Staphorst.

Tijdens deze avond zal kostwinnerschap centraal staan. Dit houdt in dat er binnen een gezin iemand is die het grootste deel van het inkomen verdient. Tot en met de eerste helft van de vorige eeuw was dit de standaard en werd het zelfs maatschappelijk en politiek aangemoedigd. Tegenwoordig is dit heel anders, met name door vrouwenemancipatie is er in veel meer gezinnen sprake van tweeverdieners. Daarnaast worden eenverdieners zelfs fiscaal benadeelt doordat zij meer belasting betalen dan tweeverdieners.

Tijdens de avond zal Jan Schippers bovenstaande ontwikkelingen verder toelichten, daarnaast zal hij in gesprek gaan over de huidige wetgeving rondom dit thema. Ook in de Bijbel worden lessen meegegeven rondom gezin en de roeping van ouders. Daarmee is niet te zeggen dat het kostwinnerschap een bijbels gezinsmodel is. Wel wordt veel aandacht gegeven aan thema’s die hier dichtbij liggen, deze hoopt ds. M. Van Reenen uit Oldebroek te delen.

Kortom, een avond waarbij aan de ene kant naar historische en politieke ontwikkelingen rondom dit thema gekeken wordt, en aan de andere kant wat de Bijbel hier zoal over te zeggen heeft. Na afloop is er een gezellige borrel ter afsluiting.

Lees ook: Volop ideeën vanuit jongeren op SGPJ-café in `Diekzicht`