Karunia Foundation presenteert zich tussen de muziek

Foto: Karunia Foundation

Op D.V. zaterdag 17 april 2021 zal Karunia Foundation zichzelf presenteren in een online event omlijst met muziek. De livestream vanuit de Kamper Bovenkerk begint om 20.00 uur.

 1. Opening door Henk Kievit, bestuurslid Karunia Foundation
 2. Korte inleiding door Netty Baan + vertonen documentaire Reil-orgel, dr. ds. G.J. Baan
 3. O Mensch, bewein dein Sünde groβ, BWV 622 – J.S. Bach (1685-1750)
 4. Fantasie in G groot ‘Pièce d’orgue’, BWV 572 – J.S. Bach
 5. Presentatie probleem situatie Papoea door Pieter en Jacomien van der Wilt Vleugel, Roderick van Arnhem
 6. Partita No. 1 in B-flat major, BWV 825 – J.S. Bach -Prelude -Gigue
 7. Rêverie – C. Debussy (1862-1918)
 8. Etude Op. 25 No. 12 in C minor “Ocean” – F. Chopin (1810-1849)
 9. Intermezzo No. 1 – M. Ponce (1882-1948)
 10. Presentatie oplossing Papoea door Pieter en Jacomien van der Wilt; Hinsz-orgel, Hermen van Arnhem
 11. Orgelkoraal ‘Heuglijke tijding’ – F. Asma (1912-1984)
 12. Largo ‘Dies Irea’ – I. Kryjanowski (1867-1924)
 13. Fantasie ‘Op bergen en in dalen’ – W.H. Zwart (1925-1997)
 14. Sluiting door Henk Kievit

Er zal een documentaire vertoond worden over het werk van Karunia op Papoea. Ook zullen Pieter en Jacomien van der Wilt iets vertellen over het werk dat zij daar de afgelopen jaren deden. De presentaties worden afgewisseld met muzikale momenten, waarin er voor elk wat wils is.

De voorzitter van Karunia Foundation, ds. G.J. Baan, predikant van de Gereformeerde Gemeente van Rotterdam-Zuidwijk, zal op het Reil-orgel onder andere muziek van Bach ten gehore brengen. De predikant is fervent liefhebber van Bach en promoveert binnenkort op diens vroegste Paascantates.

Ook de broers Hermen en Roderick van Arnhem dragen op muzikale wijze bij aan deze avond. Roderick speelt op de piano werken van onder andere Chopin en Tsjaikovski. Hermen laat op het Hinsz-orgel onder andere werken van Feike Asma en Willem Hendrik Zwart horen.

De Karunia Foundation zet zich actief in voor kwalitatief goed en christelijk onderwijs op het eiland Papoea, Indonesië. Karunia is het Indonesische woord voor ‘gave’. Karunia leert leerkrachten om van hun ‘gaven’ van kennis, groei en liefde uit te delen aan leerlingen.

De docenten die werken via Karunia Foundation, zijn christen en zijn van binnenuit gemotiveerd. Ze zetten zich onvoorwaardelijk in voor de ontwikkeling van hun gemeenschap. Zo kan dit van generatie op generatie doorgegeven worden. Met het project ‘Teach the Teacher’ steekt Karunia Foundation in op gedegen opleiding van leerkrachten.

Sinds Nederland zich uit deze kolonie terugtrok, ging het snel bergafwaarts met het onderwijs.

Tijdens of naar aanleiding van dit online event is er gelegenheid om een gift over te maken voor Karunia Foundation. Dit kan met de QR-code die in beeld verschijnt of door een gift over te maken op bankrekening NL34 ABNA 0247 4762 42 t.n.v. Stichting Karunia Foundation o.v.v. Online Event Bovenkerk.

Lees ook: Kerstconcert Reformatorisch kinderkoor Cantilena 2020

Cookieinstellingen