Kamper organist Gerwin van der Plaats speelt in Bovenkerk

Foto: Gerwin van der Plaats

De Kamper musicus Gerwin van der Plaats zal op 22 augustus het vijfde concert in de orgelserie voor zijn rekening nemen. Deuren van de kerk zijn om 19.30 uur open. Het concert begint om 20.00 uur. Volwassenen betalen 10 euro. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang.

Natuurlijk kunnen we literatuurspel (Pachelbel, Young, Fletcher) van hem verwachten tijdens zijn concert. Ook romantische koraalmuziek (Jan Zwart) en improvisaties is geprogrammeerd. Maar bij Van der Plaats krijg je altijd meer dan alleen het gangbare.

Gerwin van der Plaats is onder anderen bekend als dirigent van het Kamper Mannenkoor. Maar ook als organist is hij een opvallende verschijning in orgelminnend Nederland. Dit niet in de laatste plaats vanwege zijn verrassende programmering.

Laat u zich verrassen door de theatrale en humoristische kant van zowel de concertgever als van het Bovenkerkorgel. Van der Plaats weet zich met deze insteek een altijd weer een waardig ambassadeur voor de Kampense muziekcultuur.

Op woensdag 29 augustus zal Marco den Toom deze serie afsluiten. Dat concert begint om 21.30 uur. Een bekende slogan is: ‘Hoe later op de avond…’: Marco den Toom speelt by night in Bovenkerk te Kampen