Jongenskoor uit Roden treed op bij Zingend naar de Zondag

Foto: Zingend naar de Zondag

Zaterdag 11 maart 2017 is er een koor- en samenzangavond van de Stichting Zingend naar de Zondag van dit seizoen. De aanvangstijd is aangepast naar 19.30 uur (kerk is open om 18.50 uur). Ook de entree is aangepast naar 6 euro per persoon (kinderen tot 12 jaar vrij). De locatie is wel hetzelfde: Kerkgebouw De Bron, Churchilllaan 2, Staphorst.

Het unieke Roder Jongenskoor staat onder leiding van dirigent Rintje te Wies uit Roden. Hij is tevens artistiek leider van de Stichting Koorschool Noord Nederland. Zingen is van alle leeftijden. Dit zeer gewilde en veel gevraagde koor heeft internationale bekendheid. Het RJK was nog niet eerder te gast bij ZNDZ, maar het koor stond al heel lang op de wensenlijst.

Deze avond wordt de muzikale begeleiding verzorgd door Sietze de Vries. Sietze is  internationaal concertorganist en kerkmusicus en de vaste begeleider van het koor. De korte meditatie wordt verzorgd door mevr. Heleen Schotanus-Schutte. De presentatie is in handen van mevr. Frouk Alice Weijs-Kroek.

Een koor dat je gehoord (en gezien) moet hebben!

Het Roder Jongenskoor is opgericht in 1985 naar Engels voorbeeld. Hun repertoire kan omschreven worden als Anglicaanse koormuziek in breedste zin. Het RKJ zingt zowel Nederlands als Engelstalig  en wordt alom geprezen om de consequente Engelse koorstijl, niet alleen wat betreft grootte en stembezetting, maar ook in de sterke aandacht voor de stemkwaliteit van de individuele jongens- en mannen.

In de afgelopen jaren heeft het koor meegewerkt aan grotere producties zoals uitvoeringen van de Mattheüs Passion van Johann Sebastian Bach. Het koor maakt regelmatig buitenlandse reizen. Begin 2002 werd het Roder Jongenskoor door The Federation of European Choirs benoemd tot cultureel ambassadeur van de Europese Unie in Nederland.

Lees ook:

article
20436
Zaterdag 11 maart 2017 is er een koor- en samenzangavond van de Stichting Zingend naar de
https://staphorst.nieuws.nl/evenementen/jongenskoor-roden-treed-op-zingend-naar-zondag/
2017-03-02T21:36:36+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/315/2017/03/02212514/ZNDZ-Poster-Roder-Jongenskoor-e1488486462672.png