Harm Hoeve verzorgt orgelconcert en presenteert nieuwe CD

Foto: Harm Hoeve

Op woensdagavond 8 augustus zal Harm Hoeve een orgelconcert verzorgen in de Kamper Bovenkerk. Tijdens dit orgelconcert zal Harm Hoeve zijn nieuwe orgel-cd presenteren met klanken vanuit de Domkerk van Utrecht. Na afloop van het orgelconcert is deze cd te koop.

Het concert begint om 20.00 uur. De deuren van de kerk gaan om 19.30 uur open. Allen hartelijk welkom!

Harm begint dit orgelconcert met Psalm 105 van Klaas Jan Mulder en Psalm 84 van Willem Hendrik Zwart. Twee koraalbewerkingen die prachtig klinken op het Hinsz-orgel. Daarna zal de organist uit Rouveen werken spelen van: Johann Ludwig Krebs, een Triosonate van Johann Sebastian Bach, Guillaume-Antoine Calvière, Claude Balbastre, Felix Mendelssohn-Barthold en Théodore Dubois. Het orgelconcert zal Harm afsluiten met twee eigen werken.

Harm Hoeve heeft de jaarlijkse Psalmzangdag op 2 april 2018 (Tweede Paasdag) in de Domkerk van Utrecht begeleid. Deze Psalmzangdag is bezocht door ruim 900 bezoekers. ’s Avonds heeft Harm in de Domkerk een orgelconcert mogen verzorgen. Van dit concert is een opname gemaakt. Deze orgel-cd wordt dus op deze 8 augustus gepresenteerd.

De cd begint met de feestelijke Marche Triomphale van Nicolas Jacques Lemmens. Verder staat op de cd: Fantasie over ‘Ja, de HEER’ is opgestaan van Feike Asma, het Allegro uit Concerto VI van Georg Friedrich Händel, Preludium in G-dur (BWV 568) en Arioso (BWV 156) van Johann Sebastian Bach. Van Denis Bédard heeft Harm Variaties over ‘Almachtige, verheven Heer’ gespeeld. De Marche sur in thème de Haendel van Felix-Alexandre Guilmant en de bekende Cantilena van Josef Rheinberger ontbreken ook niet op deze cd. De bekende toccata van Eugène Gigout klinkt machtig op het Bätz-orgel van de Dom! De laatste twee tracks van cd zijn koraalbewerkingen van Harm Hoeve zelf.

Wie is Harm Hoeve?

Harm Hoeve is een musicus die graag direct wil communiceren met zijn luisteraars en ze enthousiast wil maken voor de prachtige klanken van het orgel en haar muziek. Hij probeert de noten zo tot leven te wekken, dat de boodschap van de muziek op een aansprekende wijze overkomt. Zijn orgelspel kenmerkt zich door contrasten en dynamiek; “enthousiast waar dat kan, ingetogen waar dat moet. Hij kan buitengewoon uitpakken, maar ook innemend spelen met slechts enkele registers”.

Harm Hoeve (Rouveen, 4 december 1964) kreeg zijn opleiding aan de muziekschool en het conservatorium te Zwolle. Ook volgde hij de Zomeracademie in Haarlem. In 1989 won hij de eerste prijs op het Internationaal Albert Schweitzerfestival; een orgelconcours voor conservatoriumstudenten.

Als koordirigent is Harm Hoeve verbonden aan een viertal koren: mannenkoor Stereo uit Genemuiden, gemengd koor De Lofstem uit Rouveen, jong gemengd koor Immanuël op Urk en het Groot Nederlands Jongerenkoor. Met deze koren maakte hij diverse cd’s en werd meegewerkt aan radio- en tv-uitzendingen.

Harm Hoeve schrijft regelmatig koraalbewerkingen voor orgel. Zijn orgelmuziek wordt uitgegeven bij zijn eigen uitgeverij In Harmony. Inmiddels zijn er acht orgelboeken verschenen. Ook veel koormuziek van zijn hand is daar verkrijgbaar; van a capella tot koor met orkestbegeleiding. In 2014 werd hij koninklijk onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

article
32025
Op woensdagavond 8 augustus zal Harm Hoeve een orgelconcert verzorgen in de Kamper Bovenkerk. Tijdens dit
https://staphorst.nieuws.nl/evenementen/harm-hoeve-verzorgt-orgelconcert-en-presenteert-nieuwe-cd/
2018-07-27T20:24:17+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/315/2018/07/27201116/EF_1383-Harm-Hoeve-Bovenkerk-Kampen.jpg