Groep Wakker Staphorst gaat `Wandelen voor vrijheid!`

Foto: Harm Brand / Staphorst Nieuws

Op woensdagavond 5 januari 2022 om 19.00 uur staat een wandeltocht van groep Wakker Staphorst vanaf het Marktplein in Staphorst aangekondigd: “Wandelen voor vrijheid! Vuurfakkels, spandoeken en bordjes zijn zeker welkom! SAMEN STERK!”, zo vermeld de affiche.

De groep Wakker Staphorst vreest dat de mensheid afstevent op een wereldwijde controlemaatschappij. De groep communiceert onderling via Telegram Messenger, heeft ook geen website of webpagina*, wel heeft de groep sinds 8 september 2021 Youtube-kanaal: Wakker Staphorst (met op dit moment 422 abonnees, iets minder dan die van Staphorst Nieuws met 475). Daarop staan opnames van twee eerder gehouden informatieavonden in d’ Olde Skoele Rouveen op 7 en 14 september 2021.

“Initiatiefnemer van die avonden was actiegroep De Lichtmis, die ook protesteert tegen het stikstofbeleid, waardoor boeren in het gedrang komen. Dat de boeren hun vergunning mogelijk verliezen en tegen onteigening aankijken als ze dichtbij natuurgebieden wonen, zou allemaal te maken hebben het hetzelfde streven van de elite om controle te krijgen. De groep is uiterst kritisch over vaccineren tegen het coronavirus en wil dat mensen de waarheid gaan zien”, zoals verwoord door de Meppeler Courant.

* Enkele dagen geleden (op 30 december 2021) is er een Facebookgroep aangemaakt onder de naam Wakker Staphorst, deze verspreidt desinformatie, doet zich eerst even voor als zijnde van de genoemde groep en doet vervolgens een vergeefse poging om de aangekondigde wandeltocht geen doorgang te laten vinden. De geplande route van de tocht is onbekend, evenals het eventuele programma. Mocht daar eerder iets over bekend worden, dan zal dit agendabericht aangevuld worden.

Lees ook: Protest tegen stikstofplannen bij provinciehuis Overijssel (foto’s/video)

Cookieinstellingen