Gratis workshops `Levensreddend handelen` in IJsselland

Foto: Levensreddendhandelen.nl

Misschien wilt u wel helpen bij een incident of ongeluk, maar weet u niet hoe? Volg daarom nu een workshop ‘Levensreddend handelen’ op diverse plaatsen in de regio IJsselland. Deze is op maandagavond 28 mei van 19:30 tot 22:00 uur in het Dienstencentrum in Staphorst.

In ongeveer 2,5 uur leert u wat u wel en niet moet doen bij een groot ongeval of incident, hoe u hulp moet inschakelen en wat u zelf kunt doen, ook wanneer er geen EHBO-trommel in de buurt is. U leert een aantal levensreddende handelingen zoals het stelpen van bloedingen en handelen bij bewusteloosheid.

Om mee te doen aan deze praktische workshop heeft u vooraf geen theoretische kennis nodig. U ontvangt na afloop een bewijs van deelname. Veiligheidsregio IJsselland biedt deze workshops gratis aan. Kijk voor meer informatie en opgave op www.levensreddendhandelen.nl. De bovenvermelde workshop in Staphorst was helemaal volgeboekt.

GHOR IJsselland (het geneeskundige onderdeel van Veiligheidsregio IJsselland) coördineert de geneeskundige zorg bij grote incidenten, rampen en crises. Sinds 2014 richt de GHOR zich ook op het vergroten van zelfredzaamheid van inwoners. Want bij een ongeluk zijn de eerste minuten voor slachtoffers van levensbelang. De GHOR ontwikkelde de workshop ‘Levensreddend handelen’ samen met het Nederlandse Rode Kruis.

De workshop ‘levensreddend handelen’ kan op verzoek ook op locatie worden georganiseerd. Daarbij geldt een maximum van 15 personen. Neem contact op via [email protected] voor de mogelijkheden.

Lees ook: