Genderdysforie; program van strijden, pastoraat van lijden

Foto: Youtube / HHG Apeldoorn

Op D.V. vrijdag 25 maart 2022 geeft prof. dr. M.J. Kater (CGK) een lezing met als thema ‘Genderdysforie, programma van strijden en pastoraat van lijden’ in het kerkgebouw van de Hersteld Hervormde Gemeente Rouveen aan de Oude Rijksweg 436 in Rouveen. Aanvang: 20.00 uur. Toegang gratis, wel is er een collecte.

Waarschijnlijk mogelijk meeluisteren (audio) en/of meekijken (video). De lezing maakt deel uit van het thema van de Leusense Conferentie van dit seizoen: ‘Geestelijke toerusting in een veranderend klimaat’.

Prof. Kater wil met de bezoekers nadenken over hoe christen te zijn in een tijd waarin diversiteit de standaard is, en wie zegt of denkt dat heteroseksualiteit de norm is, die discrimineert. “Binnen en buiten de kerkgemeenschap vinden we mensen met een sterk gevoel van onvrede over het geslacht waarmee ze geboren zijn. Welke ruimte geeft ons de Bijbel en wat vraagt God in zijn Woord van ons?”.

In beeld boven en onderstaand. prof. dr. M.J. Kater met een preek over Johannes 13:2-5. Opname van de ochtenddienst op zondag 7 maart 2021 in de Victorkerk van de Hersteld Hervormde Gemeente te Apeldoorn. Gelezen is: Johannes 13:1-20 Kernteksten: Johannes 13:2-5. Thema: Wanneer Jezus opstaat, is er veel te verwachten. 1. Wij hadden dit nooit verwacht; 2. Hij heeft dit wel bedacht.

Lees ook: `Het medicijn voor een kerk met uitputtingsverschijnselen`

Cookieinstellingen