Fré Spijk vertelt over vondsten in regionale archeologie

Foto: Gemeente Staphorst

Op maandag 2 oktober 2017 zal de maandelijkse ledencontactvergadering van Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” worden gehouden. Het begint om 20.00 uur bij Kroko Multipunt, Heerenweg 42 in IJhorst.

Na de pauze geeft Fré Spijk van de archeo-werkgroep SWARS (stichting “werkgroep archeologie regio Staphorst”) een presentatie.

Spijk laat aan de hand van een powerpoint-presentatie over de archeologie – met  daarin beelden van de vondsten die in de afgelopen jaren zijn gedaan – zien hoe deze vondsten het inzicht in historische feiten hebben versterkt. Spijk laat een lange periode de revue passeren:  van de prehistorie tot archeologische gegevens in deze tijd.

Tevens worden voorwerpen uit enkele perioden van onze regionale geschiedenis getoond. Nieuwe projecten, die in samenwerking met  plaatselijke “historieherstelgroepen” worden uitgevoerd, komen aan de orde. IJhorst maakt daar ook deel van uit. Uiteraard is een aantal van de vondsten te bewonderen.

Zwartewatersklooster en de jongste ontdekkingen rond de stichting van dit klooster komen aan de orde. Zelfs de vondsten uit de belangrijke opgraving in Dalfsen worden in de presentatie getoond. Iedereen is van harte welkom.

Lees ook: