Film over vervolgde kerk China centraal op gebedsavond

Foto: Youtube - Open Doors

Op vrijdagavond 21 juni 2019 van 22.00 tot 23.30 uur houdt de werkgroep van Open Doors Rouveen / Staphorst een speciale Nacht van Gebed in het Hervormd Dienstgebouw aan de Oude Rijksweg 452 in Rouveen.

De werkgroep wil gemeenteleden vanuit alle kerkgenootschappen oproepen om aandacht te geven aan de vervolgde kerk wereldwijd. Speciaal één keer in het jaar willen ze middels het organiseren van een activiteit iedereen oproepen om mee te bidden, te luisteren en te zingen. China is met 16 plaatsen omhoog geschoven in de ranglijst van vervolgde christenen wereldwijd.

Dit jaar zal de avond daarom voor het grootste deel in het teken staan van de vervolgde kerk in China. Er wordt een film getoond van ongeveer een uur die het waargebeurde verhaal vertelt van een 17 jarige jongen die vervolgd is om het uitdragen van zijn geloof. Heel aangrijpend en ontroerend om te zien hoe hij ondanks alles blijft getuigen. Een verhaal met een boodschap.

De Nacht van Gebed is een initiatief van Open Doors, een organisatie die vervolgde christenen steunt in meer dan vijftig landen. De ‘Nacht’ wordt gehouden op honderden locaties in Nederland en Vlaanderen. De werkgroep Open Doors Rouveen / Staphorst bestaat uit: Hilly Bisschop, Gerco Knoll, Arend Harink, Janneke Troost en Janny Troost.

De oprichter van Open Doors, Anne van der Bijl, zei ooit:”Onze gebeden kunnen komen waar wij niet kunnen komen. Want als we bidden zijn er geen grenzen.” De filmavond “Zeventien? Ik dacht het niet!’ wordt omlijst door samenzang en gebed voor de vervolgde kerk. Na afloop is er een collecte voor stichting Open Doors.

Lees ook: `Nacht van Gebed` voor de vervolgde kerk in Rouveen