Feestelijk dubbelconcert Harm Hoeve en Vincent de Vries

Foto: Vincent de Vries

Harm Hoeve en Vincent de Vries spelen op 10 februari 2018 een middagconcert in de Bovenkerk in Kampen. De deuren zijn 14:30 geopend. Aanvang: 15:00 uur. Toegangsprijs 10 euro, kinderen tot en met 12 jaar gratis. Parkeertip: Burg. Berghuisplein (gratis, ongeveer 5 minuten lopen, zie kaartje onderaan).

Het programma bestaat uit Nederlands koraalbewerkingen en een fraaie selectie uit de rijke orgelliteratuur. Het eerste gedeelte bestaat uit 45 minuten orgelmuziek. Er zal halverwege het concert een pauze zijn. Dan kunt u een consumptie nuttigen en is er gelegenheid voor onderlinge ontmoeting. De verrichtingen van de organisten en registranten zijn via een scherm te volgen.

Vincent de Vries zal Basso Ostinato van Georg Friedrich Händel spelen. Ook de bekende toccata van Jules Grison zal Vincent ten gehore brengen. Vincent de Vries woont momenteel in Seoul, Zuid-Korea, waar hij piano doceert aan de universiteit. Hij komt regelmatig terug naar Nederland om orgelconcerten te geven.

Harm Hoeve speelt onder andere een sprankelend Concerto van Händel, inventieve variaties over “God save the Queen” van Ives, een virtuoos Preludium en Fuga van Bach. Harm Hoeve is ook een groot liefhebber van koraalbewerkingen. Van Johan Bredewout, een musicus waar hij veel mee samenwerkt- speelt hij een verrassende fantasie over het Lutherlied. Zijn bijdrage aan het dubbelconcert besluit hij met een eigen koraalfinale.

Lees ook:

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden