Doekle Terpstra naar Meppel voor aanjagen Zorgpact

Doekle Terpstra
Foto: Henriette Guest

Op donderdag 11 mei 2017 organiseren de Regiocampus en het Zorgpact de themabijeenkomst ‘Leren in de praktijk: ondernemen en cross-overs’.  De themabijeenkomst vindt plaats bij de Regiocampus in Meppel en duurt van 13.00 tot 17.15 uur. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom om deel te nemen.

Programma:
13.00 – 13.50 uur Ontvangst en lunch + aanmelding voor de inspiratiesessies
13.50 – 14.00 uur Welkom door Huub Rommers, bestuurder Zorggroep Noorderboog en lid Regiocampus
14.00 – 14.15 uur Van Zorg naar Regio: door Marieke Navarro, programmamanager Regiocampus
14.15 – 14.25 uur Business 4 Students: door Sijtze Faber, voorzitter Werkgeversplatform
14.25 – 14.40 uur Toelichting programma en korte pauze
14.40 – 15.20 uur Inspiratiesessie ronde 1
15.25 – 16.10 uur Inspiratiesessie ronde 2
16.10 – 16.25 uur Doekle Terpstra over de rol van Zorgpact
16.25 – 17.15 uur Afsluiting en borrel

Bij de bijeenkomst in Meppel willen beide organisaties (zorg)ondernemers, onderwijspartners, gemeenten, provincies en andere samenwerkingsverbanden in het land inspireren. Ook Doekle Terpstra, aangesteld door het ministerie als aanjager van het landelijke Zorgpact, laat zich inspireren door onze regio.

Kopgroep Zorgpact

De Regiocampus, voorheen Zorgcampus Noorderboog, werd in november vorig jaar gevraagd als ‘Koploper’ van het Zorgpact. Het Zorgpact is een initiatief van het Kabinet en jaagt regionale samenwerking aan tussen onderwijs, overheid en zorg. Goede voorbeelden van samenwerkingen krijgen een podium in de Kopgroep. Koplopers wisselen kennis en ervaringen uit om van en met elkaar te leren. Op die manier hopen ze anderen te inspireren om ook tot goede samenwerking te komen. De themabijeenkomst in Meppel is de vierde in de landelijke reeks van het Zorgpact. Dit keer opent de Regiocampus als ‘Koploper’ haar deuren voor medekoplopers en andere geïnteresseerden. Wethouder Gert Stam reageert: “De samenwerking binnen de Regiocampus is erg waardevol. Fantastisch dat dit ook landelijk als goed voorbeeld wordt gezien. Daar zijn we trots op!”

Inspiratiesessies

Tijdens de themabijeenkomst vertellen diverse betrokkenen over de ontwikkelingen binnen de Regiocampus. Naast samenwerking in ‘zorg en welzijn’, wordt ook de samenwerking met de andere sectoren belicht. Bijvoorbeeld via het Ondernemerspunt, waar ondernemers ideeën en opdrachten uit diverse vakgebieden kunnen inbrengen en laten uitwerken door studenten. Met deze samenwerking tussen studenten en bedrijven wordt de binding van jong talent met de regio versterkt. Vervolgens gaan bezoekers met elkaar in gesprek bij de inspiratiesessies. Bezoekers kunnen kiezen uit de thema’s ‘Leren in de praktijk’, ‘Verbinding van zorg naar de regio’, ‘Cross-over Zorg-Agri-Food’ en ‘Het Ondernemerspunt’.

Regiocampus

De Regiocampus is dé fysieke plek voor leren, werken en innoveren. Professionals en studenten van bedrijven en instellingen​ uit alle sectoren werken samen in creatieve, innovatieve projecten en proeftuinen. Samen dragen wij bij aan een vitaal woon-, werk- en vestigingsklimaat in Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel. Ga voor meer informatie en aanmelden naar: regiocampus.nl/zorgpact

Lees ook: