Dialectavond met verhalen voor Stapperste Skriefpries

Foto: Harm Brand

Op maandagavond 9 september 2019 van 19:30 tot 22:00 uur wordt de dialectavond gehouden in Museum Staphorst. Dan worden de verhalen door de schrijvers voorgelezen en wordt de winnaar van de skrieverspries bekend gemaakt.

Maar er zijn nog een aantal activiteiten waarmee het dialect levendig wordt gehouden. Zoals het de laatste jaren gebruikelijk is wordt er weer een quiz georganiseerd. Alvast een voorproefje: “wee weet nog niet hoe de aomd verlop mar ie kunt allemaole de heerdwisse ien uus laot’n”.

Daarnaast worden er nog dia’s getoond met als thema: “oosterd, westerd, boam en buuten, t heurd er allemaole bee“. Wilt u er verzekerd van zijn dat er een zitplaats voor u is, dan kunt u zich van tevoren aanmelden, bij Jan Talen, secretaris Museum Staphorst via 0522-462625  of [email protected] De entree is 6 euro, inclusief koffie/thee.

Onderstaand het winnende verhaal van vorig jaar. Deze werd beloond met een broodmand. De tweede en derde kregen een kleiner pakje in zilverfolie.

De organisatie hoopte op veel mooie verhalen: “Heeft u nog een verhaal voor de Stapperste Skriefpries? Met slechts 700 woorden kunt u de luisteraars weer meenemen met een onderwerp dat u inspireert. Vorig jaar merkten we dat de gevarieerde onderwerpen de aanwezigen boeide. Dus ook voor dit jaar geen thema maar de vrije keus van de skriever. We wensen u weer veel creativiteit toe…”

“U kunt uw verhaal voor 1 september 2019 inleveren bij Grietje Akkerman-Koobs, via e-mail: [email protected] of in de brievenbus bij het Museum Staphorst”.

Lees ook: Smullen van voorgelezen verhalen op dialectavond 2018

We hebben een volle zaal! De dialectavond, waarop ondermeer de winnaar van de Skriefpries 2019 bekend zal worden gemaakt, leeft in het dorp!

Geplaatst door Museum Staphorst op Maandag 9 september 2019