Derde editie Balloonfair met parachutespringen afgelast

Foto: Harm Brand

Op 17 juli 2020 zou Stichting Balloonfair Staphorst de derde editie van de Balloonfair houden. Met parachutespringen als spectaculaire toevoeging aan het programma. Ook weer met helikoptervluchten, geen entreekosten voor het terrein. Het gaat dit jaar echter niet door.

Naar aanleiding van de meest recente ontwikkelingen rondom het corona-virus, is de organisatie genoodzaakt om deze af te lasten. Wanneer het normale leven weer opgepakt kan worden, zullen zij beginnen met de voorbereidingen voor de Balloonfair Staphorst 2021: “Tot slot willen wij als Balloonfair Staphorst iedereen heel veel sterkte wensen in deze moeilijke tijd. Let een beetje op elkaar en wij hopen tot volgend jaar!”. Onderstaand de eerdere aankondiging.

Voor het parachutespringen boven Staphorst is er plaats voor vier tandemspringers, dit wordt aangevuld met een acht ervaren solo springers die ook mee springen. De springers komen per vliegtuig vanuit Hoogeveen. De sprongen zijn tijdens het tussenprogramma rond een uur of negen. Een sprong kost 300 euro, tickets kunnen geboekt worden via de website. Bij een hoger aantal aanmeldingen wordt er geloot. Deelnemers mogen niet meer dan 95 kilo wegen.

Eveneens is er dit jaar weer de Hangaar 46. Dit is een exclusieve gelegenheid voor de bedrijven en/of groepen. De Hangaar 46 is gevestigd bij het opstijgveld. Voor de VIP’s betekent dit dat zij het perfecte uitzicht hebben op alle activiteiten. Onbeperkt eten en/of drinken behoort tot de mogelijkheden Ook is het de perfecte plek om te netwerken met (nieuwe) relaties. Kortom, dé hangaar 46 is de perfecte gelegenheid voor bedrijven om hier de bouwvakborrel plaats te laten vinden.

Er zullen weer maximaal 35 ballonnen de lucht in gaan en staan ook dit jaar de helikoptervluchten weer op het programma. De ‘bierweide’ is weer voor iedereen toegankelijk. Hier zullen ook foodtrucks staan om even wat lekkers te snaaien. Ook dit jaar is weer een afsluiting door middel van een nightglow gepland. In het tussenprogramma zullen diverse andere activiteiten plaatsvinden, voor elke doelgroep. Meer informatie op de website https://balloonfair-staphorst.nl.

Lees ook: Herkansing Balloonfair 2019 op laatste zomerdag glansrijk (video)