Dagboottocht `rondje IJsseldelta` met HHK Staphorst

Foto: Rederij Keur

Inschepen kan vanaf 10.00 uur op D.V. donderdag 27 juni 2019 voor de dagboottocht ‘rondje IJsseldelta’ met HHK Staphorst. Het schip vertrekt om 10:45 uur en is om ongeveer 16:15 weer terug. De opstapplaats is aan de Russenweg 18 in Zwolle (de Scaniahaven). Het is daar vrij parkeren.

Opgeven voor deze dagtocht kan bij Hendrikje Kuiper (461931) en Jentje Talen-Spiker (465440) voor 27 mei 2019 vol = vol. De kosten bedragen 50 euro per persoon, dat is inclusief gift voor De Leerkamer. Het is een geheel verzorgde dag inclusief lunch en consumpties, thee en koffie met gebak.

Er wordt gevaren met de Nirvana. Dat is een luxueus partyschip voor groepen van 60 tot 250 personen. Het moderne rivierschip is voor iedereen toegankelijk dankzij een rolstoellift, een invalidetoilet en een baby-kleedruimte. Het heeft een sfeervolle salon met airconditoning en een riant zonnedek.

De vaartocht voert door het fraaie Overijsselse landschap en natuurschoon. Vanuit Zwolle via de Spooldersluis de IJssel stroomafwaarts via Zalk en Kampen naar het Ketelmeer. Vervolgens via Schokkerhaven, Ramspol, Zwarte Meer, het Vogeleiland, Zwartewater, Genemuiden, Zwartsluis en Hasselt weer terug naar de binnenstad van Zwolle.

Lees ook: Boottocht Noordwest Overijssel langs Zwartewatersteden