Christian Mussche opent orgelserie en Jan Zwart herdenking

Christian Mussche aan het orgel in Hasselt in 2016
Foto: Christian Mussche - Youtube

Op woensdag 25 juli 2018 gaat een woensdagavond-orgelserie van de Bovenkerk van start. Toegang bedraagt 10 euro. De orgelconcerten beginnen om 20.00 uur. Deuren van de kerk gaan om 19.30 uur open.

Christian Mussche uit Staphorst en Peter Eilander, organist van de Eben-Haëzerkerk te Apeldoorn voeren een Jan Zwart-herdenkingsconcert uit. Jan Zwart was van grote betekenis voor de orgelcultuur. Christian Mussche heeft drie keer het Feike Asma Concours gewonnen.

Christian Mussche zal de avond openen met drie stukken van Jan Zwart. Hij zal het Wilhelmus, Psalm 84 en Psalm 146 ten gehore brengen. Daarna zal Peter Eilander het orgelconcert vervolgen. Hij speelt werken van Zwart, Mendelssohn-Bartholdy, Guilmant en Vierne en zal het orgelconcert afsluiten met Psalm 72 van Jan Zwart.

De overige woensdagavondconcerten zijn op 1 augustus (Pieter Heykoop uit Yerseke), 8 augustus (Harm Hoeve uit Rouveen), 15 augustus (Vincent de Vries uit Seoel), 22 augustus (Gerwin van der Plaats uit Kampen) en 29  augustus (Marco den Toom uit Nijkerkerveen). Het laatste orgelconcert begint om 21.30 uur.

Lees ook: