Bundel Johannes de Heer centraal bij samenzangavond

Foto: Zangavond Staphorst

Op zaterdag 14 december 2019 om 19.00 uur (kerk open om 18.30 uur) houdt Stichting Zangavond Staphorst haar laatste samenzangavond van 2019 in Kerkgebouw De Bron, Churchilllaan 2 te Staphorst (audio). Entree: 5 euro (kinderen tot 12 jaar vrij).

Op deze avond zal de zangbundel van Johannes de Heer weer centraal staan. Het vorige seizoen is ook een zangavond met dit thema georganiseerd. Vanwege de vele positieve reacties wordt hier nu een vervolg aan gegeven. Naast het zingen uit deze bundel is er een kort gesproken woord dat verzorgd wordt door ds P.M. vd Meulen. Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee.

wat was het weer een mooie avond

Geplaatst door Zangavond Staphorst op Zaterdag 14 december 2019

Uit de zangbundels van Johannes de Heer wordt in veel kerken gezongen. De zangbundel is ontstaan toen de gelijknamige evangelist wekelijks een liederen uur op de radio mocht verzorgen. Deze liederen zijn verzameld en in bundelvorm uitgegeven. De eerste uitgave stamt al uit 1905, de laatste stamt uit 2004 en bevat inmiddels 944 liederen.

Ondanks dat de eerste uitgave al meer dan 100 jaar oud, bevat de bundel nog altijd liederen die heden ten dage op vertrouwde wijze de boodschap van liefde, hoop en geloof brengen. “Ik wandel in het licht met Jezus”, “Daar ruist langs de wolken” of “Abba, Vader” zijn liederen die in vele harten gegrift staan en bij de eerste tonen een gevoel van vertrouwdheid op roepen.

Mondorgelclub de Nieuwstap, ook te gast in het vorig seizoen, zal deze avond op unieke wijze begeleiden. Na hun verrassende bijdrage in het vorig seizoen mag deze groep dit seizoen niet ontbreken. Het orgel zal bediend worden door Luuk Schuurman. Menno Akse bespeeld de piano.

Lees ook: Beluister Christelijk Gemengd Koor Urk bij zangavond (audio)