Bovenstem oefenavond in `De Leerkamer` op 6 november

Bovenstemoefenavond op 1 oktober 2016
Foto: Harm Brand / Staphorst Nieuws

Op 6 november 2021 van 19:30 tot 20:30 uur is de tweede bovenstemoefenavond van het nieuwe seizoen gepland in `De Leerkamer` aan de Kerklaan 6 in Staphorst. Iedereen is van harte welkom op deze avond. Gratis te bezoeken, wel is er bij de uitgang een collecte.

Comité Bovenstem bleeft dit jaar een tweede lustrum. De eerste bovenstem oefenavond in Staphorst werd gehouden op zaterdag 19 februari 2011 in de bedrijfshal van dhr. J. Veijer aan de Oude Rijksweg 129. In die eerste periode stonden de zanguren beurtelings onder leiding van de heren Beens en Westhoff uit Genemuiden. Bij de organisatoren van het eerste uur trad wat gewenning op, het dreigde sleur te worden. Na vijf jaar was het tijd voor verandering. De avonden kregen een wat andere invulling en worden sindsdien gehouden in `De Leerkamer`.

De zanguren staan sindsdien onder leiding Henk Frank Strijkert uit IJsselmuiden. Hij is ook de motor achter de Bovenstemgroep IJsselmuiden waarvan de repetitieavonden eind deze maand ook weer zullen starten. Het Comité Bovenstem Staphorst laat verder nog weten: “We hopen psalmen met bovenstem te herhalen en te leren. Na een tijd zonder oefenen is dit ook een goed moment voor een kennismaking met de bovenstem”. De geplande data voor 2021 zijn: 16 oktober, 6 november en 4 december. Voor 2022 zijn er nog geen data vastgelegd.

Lees ook: Oefenavonden bovenstem `nieuwe stijl` met samenzang