Boswachter en Veldschuurbakker in `Nacht van de Nacht`

Foto: De Veldschuur

De Veldschuur “Bid en Werk” organiseert samen met Staatsbosbeheer dit jaar voor de twaalfde keer de “Nacht van de Nacht”. Op zaterdagavond 29 oktober om 18.30 uur vinden zowel buiten als binnen in de Veldschuur diverse activiteiten plaats die met het donker te maken hebben.

Zo is er voor de kleinsten een speurtocht “zoek de nachtuiltjes en maak het woord” rondom De Veldschuur. Voor de groteren en de volwassenen is er het “Schimmenspel” waaraan je zelf meedoet. Natuurlijk ontbreekt ook de “Sterrenman” niet. Hij heeft zijn telescoop mee en jij mag er doorheen kijken en speuren naar planeten en sterren. Misschien valt er wel eentje…..

Veldschuurbakker Ton maakt, samen met de kinderen, bij nacht en ontij heerlijke donkerkoekjes, die in de veldoven kunnen worden gebakken. De Zwarte Nachtmonnik vertelt bij een knappend kampvuur een geheimzinnig verhaal. Natuurlijk kun je ook een nachtwandeling maken door de donkere Olde Maten. Onderweg kun je in het duister ruiken, horen, proeven, voelen, zien en niet zien.

De boswachter van Staatsbosbeheer wacht op je met nachtdieren en vertelt er over. Heb jij wel eens door een nachtkijker gekeken? De boswachter heeft er eentje te leen. Spot jij de nachtdieren? Goede raad: Trek laarzen aan. De toegang van dit alles is gratis.

Lees ook: