Bijeenkomst Boerderijstichting Staphorst voor eigenaren

Foto: Boerderijstichting Staphorst

Op donderdag 29 september 2022 begint om 20.00 uur (inloop 19.45 uur) een bijeenkomst van Boerderijstichting Staphorst voor eigenaren van een historische boerderij. Deze bijeenkomst wordt gehouden in Museum Staphorst aan de Gemeenteweg 67 in Staphorst.

Het doel van de bijeenkomst is om gezamenlijk in gesprek gaan over het behoud en het gebruik van de unieke historische boerderijen in de gemeente. De avond zal in het teken staan van problematiek rondom monumentale boerderijen, verduurzaming, behoud van identiteit, advies bij restauratie of renovatie en wat er verder door de aanwezigen naar voren wordt gebracht. Hierbij is te denken aan de volgende onderwerpen:

  • Hoe gaan we onze historische boerderijen met de stijgende energiekosten voor komende jaren duurzaam maken?
  • Hoe kunnen we de onderhoudskosten minimaliseren? Waar kunnen we advies inwinnen?
  • Welke regelingen zijn er of zouden er moeten komen om historische boerderijen te behouden en op een hedendaagse wijze te kunnen gebruiken?
  • Wat verwachten we van de gemeente? Hoe kan de gemeente ons ondersteunen?
  • Welke ervaringen hebben we met het renoveren, restaureren en/of verduurzamen van onze boerderijen?
  • Wat viel mee, wat viel tegen? Hoe kwam het financiële plaatje eruit te zien?

Het stichtingsbestuur hoopt dat er op deze avond voldoende creatieve ideeën naar voren komen waar zij als stichting de komende jaren aan kunnen werken, met als doel het unieke cultuur-historische karakter van het dorp te versterken.

Lees ook: Informatie- en gespreksavond over toekomst rieten daken

Cookieinstellingen