16e Lente-Autopuzzeltocht Stéphanos op Koningsdag

Foto: Henk Bisschop

De werkgroep Stéphanos Staphorst en omstreken hoopt traditioneel op Koningsdag, dit jaar op D.V. 27 april, haar 16e jaarlijkse lente-autopuzzeltocht te houden. De start is tussen 12.45 en 14.00 uur bij de Welkoop aan de Oude Rijksweg 138 te Staphorst waar ook de finish is tot 17.00 uur. De kosten voor de autopuzzeltocht zijn 10 euro per auto.

De organisatie is er weer in geslaagd een schitterende route uit te stippelen, grotendeels buiten de gemeente Staphorst en is ongeveer 90 km. Uiteraard is de route weer geheel anders dan voorgaande jaren. De tocht gaat dit jaar door het prachtige Reestdal (voor info: Henk Bisschop – tel. 0645-142549).

Tijdens de tocht is er bij de diverse stempelposten ook de gelegenheid om een kop koffie of iets anders te nuttigen. Tevens is bij één stempelpost een uitgebreide verkooptafel aanwezig met voor elk wat wils. Tijdens de tocht kunnen een aantal vragen beantwoord worden. Voor degene die de vragen goed beantwoord hebben zijn er weer een aantal leuke prijzen beschikbaar. Voorgaande jaren was de belangstelling steeds overweldigend (in 2016 zelfs 219 auto’s aan de start ingeschreven!) en de reacties heel positief.

In het Afrikaanse land Malawi wonen meer dan een miljoen weeskinderen, hun toekomst is zeer onzeker. De Stichting Stéphanos werkt aan de toekomst van die kinderen. Die dagelijks voortdurende zorg is voor de stichting  alleen waardevol als ze gegeven wordt vanuit de Bijbelse opdracht en als de Bijbelse boodschap in haar programma’s doorklinkt. Stéphanos helpt weeskinderen met onderwijs, voedsel, kleding, medische zorg en opvoeding.

Daarnaast heeft Stéphanos in 2011 en project in Zambia overgenomen. De organisatie ziet het als haar missie om mensen in nood te helpen door lichamelijke, materiële en geestelijke hulp te bieden en richt zich vooral op kinderen en ouderen in de omgeving van het stadje Petauke in de Oostelijke Provincie van Zambia. Door mee te doen aan de lente-autopuzzeltocht, helpt u mee.

Lees ook:

Reacties