Lente-Autopuzzeltocht Stéphanos op Koningsdag 27 april

Foto: Henk Bisschop

De werkgroep Stéphanos Staphorst e.o. hoopt traditioneel op Koningsdag, dit jaar D.V. 27 april a.s. weer haar jaarlijkse lente-autopuzzeltocht te houden. Dit jaar alweer voor de 15e keer! De organisatie is er weer in geslaagd een schitterende route uit te stippelen, grotendeels buiten de gemeente Staphorst en is ongeveer 90 km.

De start is tussen 12.45 en 14.00 uur bij de Welkoop aan de Oude Rijksweg 138 te Staphorst waar ook de finish is tot 17.00 uur. De kosten voor de autopuzzeltocht zijn 10 euro per auto.

Uiteraard is de route weer geheel anders dan voorgaande jaren. De tocht gaat dit jaar door een prachtige landelijke- en bosrijke omgeving, o.a. door het natuurgebied de Weerribben. Tijdens de tocht is er bij de diverse stempelposten ook de gelegenheid om een kop koffie of iets anders te nuttigen. Tevens is bij één stempelpost een uitgebreide verkooptafel aanwezig met voor elk wat wils.

Tijdens de tocht kunnen een aantal vragen beantwoord worden. Voor degene die de vragen goed beantwoord hebben zijn er weer een aantal leuke prijzen beschikbaar. Voorgaande jaren was de belangstelling steeds overweldigend (in 2015 zelfs 170 auto’s aan de start ingeschreven) en de reacties heel positief.

In het Afrikaanse land Malawi wonen meer dan een miljoen weeskinderen, hun toekomst is zeer onzeker. De Stichting Stéphanos werkt aan de toekomst van die kinderen. Die dagelijks voortdurende zorg is voor de stichting  alleen waardevol als ze gegeven wordt vanuit de Bijbelse opdracht en als de Bijbelse boodschap in haar programma’s doorklinkt. Stéphanos helpt weeskinderen met onderwijs, voedsel, kleding, medische zorg en opvoeding.

Daarnaast heeft Stéphanos in 2011 en project in Zambia overgenomen. De organisatie ziet het als haar missie om mensen in nood te helpen door lichamelijke, materiële en geestelijke hulp te bieden en richt zich vooral op kinderen en ouderen in de omgeving van het stadje Petauke in de Oostelijke Provincie van Zambia.

Lees ook:

Reacties

article
888
Autopuzzeltocht Stéphanos op Koningsdag
De werkgroep Stéphanos Staphorst e.o. hoopt traditioneel op Koningsdag, dit jaar D.V. 27 april a.s. weer
https://staphorst.nieuws.nl/entertainment/888/lente-autopuzzeltocht-stephanos-op-koningsdag-27-april/
2016-04-21T22:27:02+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/315/2016/04/20202702/2015S-e1461263783177.jpg
aankondiging, koningsdag, stephanos
Entertainment