Koetshuus open op afspaak, expositieruimte blijft leeg

De expositieruimten blijven dit jaar leeg, in 2020 geen 18e eindejaar expositie.
Foto: Jan Figeland

In verband met de huidige corona-maatregelen heeft het bestuur van de Historische Vereniging Staphorst besloten de openstelling van `t Koetshuus aan de Gemeenteweg 83a te Staphorst op elke laatste vrijdagmiddag van de maand te laten vervallen.

Voorlopig dus geen openstelling Koetshuus. Maar dat wil niet zeggen, dat ze u niet willen ontvangen. Het is wel mogelijk om op afspraak langs te komen. U kunt hiervoor contact opnemen door: het formulier op de contact-pagina in te vullen, een e-mail te sturen naar [email protected] of contact op te nemen met een van de bestuursleden.

De expositieruimten hoeven dit jaar niet klaargemaakt te worden voor de 18e eindejaar expositie. De organisatie kan er dit keer niets van maken in verband met het coronavirus en vanwege de gestelde regels. Zij richten op volgend jaar en hopelijk lukt het ons dan wel weer om er iets moois van te maken. De eindejaar expositie wordt elk jaar gehouden op drie dagen tussen Kerst en Nieuwjaar.

Deze tentoonstelling wordt opgezet door vrijwilligers samen met tien verzamelaars met diverse verzamelingen. Dat kan van alles zijn van Koningshuis tot asbakken, van sigarenbandjes tot kostuums van de Luchtmacht. Elk jaar worden nieuwe verzamelaars gezocht, en dit al 17 jaar lang. Ze proberen verzamelaars te vinden uit de gemeente Staphorst, aangevuld met enkele van buiten de gemeente die wel een sterke verbondenheid hebben met Staphorst.

Lees ook: Evaluatie van eindejaarsexpositie 2019 in `t Koetshuus