Ruud Tromp neemt vandaag afscheid van SG Pieter Zandt

Foto: SG Pieter Zandt

Als TOA (technisch onderwijs assistent) was hij sinds het jaar 1999 werkzaam op de Pieter Zandt, locatie Staphorst. Vandaag 18 september 2020 neemt de heer Ruud Tromp afscheid. Door de huidige corona-maatregelen wordt dit in gepaste vorm dus zonder leerlingen gevierd. Die zijn wat eerder vrij vandaag. Vanmiddag is er voor genodigden een afscheidsreceptie in de aula.

Ruud Tromp mag met recht terugblikken op een indrukwekkende ‘staat van dienst’. Zijn loopbaan startte ooit in het laboratorium. Collega’s typeren Ruud als iemand die zich ‘200 procent’ inzette voor de school, uitstekende practica lessen gaf, genoot van het resultaat, vriendelijk, perfectionistisch, bevlogen, plichtsgetrouw. Hij heeft verder een uitstekende band met de leerlingen.

Ruud Tromp is een onderwijsman in hart en nieren die genoot als leerlingen door toedoen van zijn lessen practica, liefde voor de vakken natuurkunde, scheikunde en biologie kregen. Dit wordt ook wel ‘aanschouwelijk onderwijs’ genoemd en stelt leerlingen in de gelegenheid om door middel van eigen aanschouwing en onderzoek, kennis op te doen

Een favoriete proef van Tromp is de demonstratie van een ‘gasexplosie’ van een 0,75 liter verfblik. Eens zocht hij naar extra uitdaging door in plaats daarvan een 2,5 liter exemplaar te gebruiken, met als gevolg een enorme knal in en rond de school. Collega’s kwamen verschrikt kijken en zagen een tevreden blik op zijn gezicht omdat de proef was geslaagd.

Lees ook: Tromp arriveert in limousine onder politiebegeleiding (video)