Tweede druk van boek met plaatselijke oorlogsverhalen

Burgers uit Amsterdam vragen om eten in Staphorst. (illustratie uit het boek)
Foto: Ronald Heuninck

De eerste druk van `Soldaten in ons dorp` was bij voorintekening al meteen uitverkocht. Er bleek nog veel meer belangstelling te bestaan. Daarom is besloten een tweede druk te laten verschijnen. Die wordt over enkele weken op verrassende wijze gepresenteerd en is daarna voor € 12,50 verkrijgbaar bij De Haan Boeken en Foto Frans Nooren / The Read Shop.

Het boek `Soldaten in ons dorp` dat onlangs verscheen in het kader van 75 jaar vrijheid in de gemeente Staphorst, mag zich verheugen in een warme ontvangst en een enorme belangstelling. Niet alleen de basisschoolleerlingen, de primaire doelgroep, toonden grote interesse; ook honderden andere ingezetenen van de gemeente schaften een exemplaar aan en verdiepten zich in de inhoud: van onderdrukking naar bevrijding. Vanwege de overweldigende vraag  is een tweede druk van het boek in de maak.

Al is de oorlog lang geleden, het blijft belangrijk om de verhalen door te geven, vinden de auteurs Liesbeth van Binsbergen en Roelie Koobs. “Om de oorlog nooit te vergeten. Om ervan te leren. En om dankbaar te gedenken dat we vrij zijn.” In het boek met bijpassende tekeningen worden vier verhalen verteld door een kind als hoofdpersoon. Het is een initiatief van meester Hoeve, directeur van de Doornveldschool in Staphorst.

“Soldaten in ons dorp blijkt een boek te zijn waar je in kunt bladeren en verdwalen. Alleen of samen. Om over na te denken of met anderen over te praten. En dan komen er spontaan allerlei vragen, herinneringen en gedachten boven, die zich aaneenrijgen tot nóg meer interessante en inhoudsvolle verhalen. Inderdaad: er zijn sinds het verschijnen van Soldaten in ons dorp heel wat meer ondergedoken verhalen openbaar gekomen”.

Lees ook: Boek `Soldaten in ons dorp` te koop bij voorinschrijving